Ceapă marinată la cuptor

  • Dificultate: Mică
  • 40 de minute
  • 2 porții

Dacă sunteți mari amatori de ceapă, înseamnă că această rețetă vi se potrivește ca o mănușă. Ceapa se marinează mai întâi într-un amestec de vin roșu și condimente, căpătând o aromă subtilă, dar foarte interesantă. Apoi se gătește în cuptor cu puțin unt și rozmarin. Este un aperitiv perfect pentru o masă memorabilă!

Ingrediente necesare pentru ceapă marinată la cuptor

125 ml apă

250 ml vin roșu

2 foi de dafin

1 linguriță piper boabe

1 linguriță cimbru uscat

sare

1 linguriță zahăr

piper

2 cepe

4 lingurițe unt

rozmarin proaspăt

 

 

Cum să prepari ceapă marinată la cuptor

  1. Taie ceapa în jumătăți pe orizontală.
  2. Adaugă apa, vinul roșu, foile de dafin, cimbrul, piperul, sarea și zahărul într-un bol de dimensiune mare. Amestecă bine și adaugă ceapa.
  3. Acoperă bolul cu o folie de plastic și lasă ceapa la marinat timp de 12 ore.
  4. Mută ceapa într-un vas termorezistent și toarnă puțină marinadă pentru a acoperi fundul tăvii.
  5. Adaugă puțin unt și rozmarin peste ceapă.
  6. Dă vasul la cuptor pentru 30 de minute la 180 de grade Celsius.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *