Ceapă marinată la cuptor
Dacă sunteți mari amatori de ceapă, înseamnă că această rețetă vi se potrivește ca o mănușă. Ceapa se marinează mai întâi într-un amestec de vin roșu și condimente, căpătând o aromă subtilă, dar foarte interesantă. Apoi se gătește în cuptor cu puțin unt și rozmarin. Este un aperitiv perfect pentru o masă memorabilă!
Ingrediente necesare pentru ceapă marinată la cuptor
125 ml apă
250 ml vin roșu
2 foi de dafin
1 linguriță piper boabe
1 linguriță cimbru uscat
sare
1 linguriță zahăr
piper
2 cepe
4 lingurițe unt
rozmarin proaspăt
Cum să prepari ceapă marinată la cuptor
- Taie ceapa în jumătăți pe orizontală.
- Adaugă apa, vinul roșu, foile de dafin, cimbrul, piperul, sarea și zahărul într-un bol de dimensiune mare. Amestecă bine și adaugă ceapa.
- Acoperă bolul cu o folie de plastic și lasă ceapa la marinat timp de 12 ore.
- Mută ceapa într-un vas termorezistent și toarnă puțină marinadă pentru a acoperi fundul tăvii.
- Adaugă puțin unt și rozmarin peste ceapă.
- Dă vasul la cuptor pentru 30 de minute la 180 de grade Celsius.