Ceviche cu biban de mare, grepfrut și fenicul

  • Dificultate: Medie
  • 15 minute
  • O porție
Ceviche cu biban de mare, grepfrut și fenicul

Ceviche este un preparat care iși are originea în Peru, dar este răspândit în mai toată America de Sud. Elementul primordial este peștele (aici am ales bibanul de mare), care este marinat în suc de citrice și însoțit de alte ingrediente sau arome ce îi potențează aroma. L-am combinat cu grepfrut, mandarină, ardei iute, mărar și un strop de ulei de măsline.

Ingrediente necesare pentru ceviche cu biban de mare, grepfrut și fenicul

1 file de biban de mare

1 grepfrut

1 mandarină

1 fenicul, felii subțiri

1 ardei iute, felii subțiri

3 linguri suc de grepfrut și lămâie

mărar (opțional)

1 lingură ulei de măsline

 

Ceviche cu biban de mare, grepfrut și fenicul - mod de preparare

  1. Taie fileul de biban în felii groase cam de 1-2 cm.
  2. Curăță grepfrutul și mandarina și taie-le în bucățele mici.
  3. Amestecă feniculul într-un bol împreună cu ardeiul iute, bucățelele de fructe și toarnă sucul de fructe.
  4. Adaugă câteva frunze de mărar, peștele și stropește cu puțin ulei de măsline.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *