Charoset

  • Dificultate: Mică
  • 40 de minute
  • 4 porții

Charoset-ul este un desert servit din cele mai vechi timpuri, ale cărui mențiuni datează din vremuri biblice. El constă în mere tocate, servite cu nuci, miere și scorțișoară. Arome simple, clasice, care nu au cum să dea greș. Am îmbunătățit, spunem noi, rețeta clasică, adăugând și puțin amaretto. Chiar dacă acesta nu era prezent în rețeta clasică, nouă ne-a plăcut nespus de mult!

Ingrediente necesare pentru charoset

150 grame nuci

4 mere

1 lingură miere

30 ml amaretto

1 linguriță scorțișoară

sare

 

Cum să gătești charoset

  1. Toacă nucile mărunt folosind un blender.
  2. Curăță merele de coajă și toacă-le mărunt.
  3. Mută merele într-un bol și amestecă-le cu miere, amaretto, scorțișoară, nuci și sare.
  4. Lasă desertul să se răcească la frigider timp de 30 de minute, înainte a îl servi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *