Charoset

Charoset-ul este un desert servit din cele mai vechi timpuri, ale cărui mențiuni datează din vremuri biblice. El constă în mere tocate, servite cu nuci, miere și scorțișoară. Arome simple, clasice, care nu au cum să dea greș. Am îmbunătățit, spunem noi, rețeta clasică, adăugând și puțin amaretto. Chiar dacă acesta nu era prezent în rețeta clasică, nouă ne-a plăcut nespus de mult!
Ingrediente necesare pentru charoset
150 grame nuci
4 mere
1 lingură miere
30 ml amaretto
1 linguriță scorțișoară
sare
Cum să prepari charoset
- Toacă nucile mărunt folosind un blender.
- Curăță merele de coajă și toacă-le mărunt.
- Mută merele într-un bol și amestecă-le cu miere, amaretto, scorțișoară, nuci și sare.
- Lasă desertul să se răcească la frigider timp de 30 de minute, înainte a îl servi.