Chec Bundt cu struguri și prune uscate

  • Dificultate: Medie
  • 50 de minute
  • 6 porții

Checul Bundt este tot un chec, doar că tava pentru copt are o formă mai specială. În plus, o formă Bundt va fi așezată în cuptor întotdeauna cu fundul în sus. Prin urmare nu vă speriați de numele rețetei. Vom îmbogăți checul nostru cu struguri suculenți și prune uscate, care nu numai că îl vor face mai gustos, dar îi vor face textura mai interesantă.

Ingrediente necesare pentru chec Bundt cu struguri și prune uscate

4 gălbenușuri de ou
1 cană zahăr
1 lingură ulei
sare
1 linguriță praf de copt
1 linguriță esență de vanilie
4 albușuri, bătute spumă
1 ½ cană făină
1 cană prune uscate
1 cană struguri

Cum să prepari chec Bundt cu struguri și prune uscate

  1. Bate gălbenușurile dimpreună cu zahărul într-un castron.
  2. Completează cu uleiul, praful de copt și esența de vanilie. Asezonează cu sare și continuă să amesteci.
  3. Adaugă albușurile bătute spumă și amestecă. Continuă să amesteci adăugând treptat și făina.
  4. Transferă compoziția într-o formă Bundt și lasă la cuptor 35 de minute la 180⁰C.
  5. Adaugă prunele uscate și strugurii și mai lasă 5 minute la cuptor tot la 180⁰C.
  6. Dacă dorești, garnisește checul cu zahăr pudră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *