Chec cu banane caramelizate

Cine vrea niște chec? Ei bine, checul acesta este mai special fiindcă este în același timp și un fel de sandviș uriaș și dulce. Umplutura este din banane caramelizate și frișcă, iar pe deasupra am presărat cacao și zahăr pudră. Cum e?
Ingrediente necesare pentru chec cu banane caramelizate
4 ouă
½ cană zahăr
sare
3/4 cană făină
1 linguriță unt
2 banane, feliate
½ lingură zahăr brun
1 cană frișcă
1 lingură cacao (pudră)
1 lingură zahăr pudră
Cum să prepari chec cu banane caramelizate
- Adaugă ouăle într-un castron împreună cu zahărul și un pic de sare. Așază castronul deasupra unei oale umplute pe jumătate cu apă la foc mediu. Bate ouăle cu telul până se topește zahărul, apoi ia de pe foc.
- Adaugă treptat făina amestecând.
- Tapetează cu hartie de copt o formă pentru cozonaci și adaugă compoziția.
- Bagă la cuptor 45 de minute la 180⁰C.
- Unge o tigaie termorezistentă cu unt, adaugă bananele feliate și presară-le cu zahărul brun.
- Lasă la cuptor 20 de minute la 190⁰C.
- Taie checul în două pe orizontală. Unge cele două jumătăți cu frișcă și adaugă bananele caramelizate.
- Amestecă cacaoa și zahărul pudră într-un castron mic. Presară checul cu acest amestec.