Chec cu morcov și portocală

  • Dificultate: Medie
  • 1 oră și 5 minute
  • 8 porții

Acest chec este nici mai mult, nici mai puțin decât un carrot cake reinterpretat. În cazul în care nu ați mai gătit deserturi cu morcovi, nu vă sfiiți, fiindcă sunt delicioase și ceva mai sănătoase ca altele. Gustul este dat de vanilia și coaja de portocală, iar dacă simțiți nevoia, puteți adăuga checului și o cremă sau o glazură. Aveți libertatea să alegeți!

Ingrediente necesare pentru chec cu morcov și portocală

3 ouă

300 grame zahăr

200 ml ulei

1 linguriță esență de vanilie

1 linguriță coajă rasă de portocală

5 morcovi rași

300 grame făină

1 linguriță bicarbonat de sodiu

sare

1 linguriță praf de copt

 

Cum să gătești chec cu morcov și portocală

  1. Mixează ouăle împreună cu zahărul într-un bol de dimensiune mare. Toarnă apoi uleiul și omogenizează-l.
  2. Adaugă esența de vanilie, coaja de portocală și morcovii. Mixează din nou, timp de 1-2 minute.
  3. Dă făina împreună cu bicarbonatul, sarea și praful de copt printr-o strecurătoare.
  4. Toarn-o în bol și amestecă ușor cu o spatulă până când obții o compoziție omogenă.
  5. Toarnă compoziția într-o tavă de chec rotundă cu gaură în mijloc.
  6. Dă tava la cuptor pentru 45 de minute la 180 de grade Celsius.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *