Ingrediente necesare pentru chec cu morcov și portocală
3 ouă
300 grame zahăr
200 ml ulei
1 linguriță esență de vanilie
1 linguriță coajă rasă de portocală
5 morcovi rași
300 grame făină
1 linguriță bicarbonat de sodiu
sare
1 linguriță praf de copt
Cum să gătești chec cu morcov și portocală
- Mixează ouăle împreună cu zahărul într-un bol de dimensiune mare. Toarnă apoi uleiul și omogenizează-l.
- Adaugă esența de vanilie, coaja de portocală și morcovii. Mixează din nou, timp de 1-2 minute.
- Dă făina împreună cu bicarbonatul, sarea și praful de copt printr-o strecurătoare.
- Toarn-o în bol și amestecă ușor cu o spatulă până când obții o compoziție omogenă.
- Toarnă compoziția într-o tavă de chec rotundă cu gaură în mijloc.
- Dă tava la cuptor pentru 45 de minute la 180 de grade Celsius.