Ingrediente necesare pentru chec cu nucă și mere
Pentru aluat:
3 ouă
100 grame zahăr brun
75 ml ulei
75 grame nucă
100 ml sirop de arțar
1 linguriță praf de copt
1 linguriță scorțișoară
1 linguriță bicarbonat de sodiu
1 linguriță nucșoară
1 linguriță ghimbir
sare
1 linguriță esență de vanilie
400 grame făină
3 mere, tocate cubulețe
Pentru glazură:
150 grame zahăr pudră
2 linguri smântână
2 linguri cremă de brânză
1 lingură apă
1 linguriță esență de vanilie
Cum să gătești chec cu nucă și mere
- Mixează mai întâi ouăle cu zahărul brun într-un bol mare.
- Adaugă treptat restul de ingrediente pentru aluat și amestecă cu mixerul până când obții o compoziție omogenă.
- Toarnă compoziția obținută într-o tavă rotundă de chec cu gaură în mijloc. Dă checul la cuptor pentru 60 de minute, la 180 de grade Celsius.
- Adaugă ingredientele pentru glazură într-un bol mare și mixează până când obții o compoziție omogenă.
- Scoate checul din cuptor, lasă-l să se răcească și toarnă glazura peste el.