Chec cu nucă și mere

  • Dificultate: Medie
  • 1 oră și 30 de minute
  • 8 porții

Vreți să începeți să vă preparați propriile deserturi? Un chec poate nu este cea mai simplă rețetă pentru un începător, dar noi considerăm că nu trebuie să vă speriați. O mare parte din muncă este realizată de blender și cuptor. Ce vă rămâne de făcut? Să alegeți ingredientele și să supravegheați. Acest chec sigur vă va convinge, mai ales după ce o să vedeți lista de ingrediente.

Ingrediente necesare pentru chec cu nucă și mere

Pentru aluat:

 

3 ouă

100 grame zahăr brun

75 ml ulei

75 grame nucă

100 ml sirop de arțar

1 linguriță praf de copt

1 linguriță scorțișoară

1 linguriță bicarbonat de sodiu

1 linguriță nucșoară

1 linguriță ghimbir

sare

1 linguriță esență de vanilie

400 grame făină

3 mere, tocate cubulețe

 

Pentru glazură:

 

150 grame zahăr pudră

2 linguri smântână

2 linguri cremă de brânză

1 lingură apă

1 linguriță esență de vanilie

 

Cum să prepari chec cu nucă și mere

  1. Mixează mai întâi ouăle cu zahărul brun într-un bol mare.
  2. Adaugă treptat restul de ingrediente pentru aluat și amestecă cu mixerul până când obții o compoziție omogenă.
  3. Toarnă compoziția obținută într-o tavă rotundă de chec cu gaură în mijloc. Dă checul la cuptor pentru 60 de minute, la 180 de grade Celsius.
  4. Adaugă ingredientele pentru glazură într-un bol mare și mixează până când obții o compoziție omogenă.
  5. Scoate checul din cuptor, lasă-l să se răcească și toarnă glazura peste el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *