Chec cu pere

  • Dificultate: Medie
  • 1 oră
  • 6 porții

Ce-ar fi dacă în următorul tău chec ai include și vreo două pere? Și un pic de gem de caise. Împreună cu scorțișoara, coaja de lămâie și cimbrul, ingredientele principale vor contribui la crearea unui miros irezistibil în bucătăria ta. De gustul produsului final nici nu mai vorbim! Pont: privește în cuptor cum se umflă aluatul și cum acoperă perele date prin unt…

Ingrediente necesare pentru chec cu pere

Pentru aluat:
150 g făină
coajă rasă de lămâie
1 linguriță praf de copt
1 linguriță sare
100 g unt (la temperatura camerei)
1/2 cană zahăr
2 ouă
Pentru umplutură:
2 pere
unt topit
scorțișoară
zahăr brun
gem de caise
cimbru proaspăt

Cum să prepari chec cu pere

  1. Amestecă într-un castron făina cu un pic de coajă rasă de lămâie, praf de copt și sare și lasă la o parte.
  2. Freacă untul, adăugând zahărul treptat, apoi și ouăle. Noi am folosit un mixer pentru aluat.
  3. Integrează în compoziție și amestecul de făină, adăugându-l treptat. Continuă să amesteci până obții un aluat.
  4. Taie perele în două pe lungime și curăță-le de sâmburi.
  5. Toarnă aluatul într-o formă pentru chec/cozonac și adaugă perele unse cu unt topit.
  6. Presară cu scorțișoară și zahăr brun, apoi dă la cuptor 60 de minute la 190⁰C.
  7. După ce-l scoți din cuptor, unge checul cu gem de caise și presară-l cu cimbru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *