Chec cu pere umplute
Poate că ai mai făcut chec, dar de data asta îți propunem unul umplut cu pere și nu oricum, ci cu pere umplute la rândul lor cu gem de cireșe. Mai întâi va trebui să aromatizezi perele, fierbându-le în apă cu zahăr, anason, cuișoare și busuioc. Mixul pentru pandișpan ne va ușura munca cu checul propriu-zis.
Ingrediente necesare pentru chec cu pere umplute
3 pere
1 lingură zahăr
3 steluțe de anason
3-4 cuișoare
3-4 frunze de busuioc
2 căni mix pentru pandișpan
150 grame unt
2 ouă
⅔ cană lapte
6 linguri gem de cireșe
Cum să prepari chec cu pere umplute
- Curăță perele de coajă și de partea inferioară, fără a le tăia codițele. Taie-le apoi în două și curăță-le de sâmburi.
- Fierbe-le 15 minute într-o oală cu apă în care ai adăugat, în prealabil, zahărul, anasonul, cuișoarele și busuiocul.
- Amestecă mixul pentru pandișpan, untul, ouăle și laptele, omogenizându-le. Poți folosi mixerul pentru aluaturi.
- Umple fiecare jumătate de pară cu gem de cireșe, unește-le câte două, fixează-le cu câte o scobitoare și așază-le vertical într-o formă pentru chec tapetată cu hârtie pergament.
- Toarnă compoziția de pandișpan peste ele și lasă-le la cuptor 50 minute la 170°C.
- Scoate scobitorile, lasă la răcit, apoi servește cu topping de cireșe.