Ingrediente necesare pentru chec cu pere umplute
3 pere
1 lingură zahăr
3 steluțe de anason
3-4 cuișoare
3-4 frunze de busuioc
2 căni mix pentru pandișpan
150 grame unt
2 ouă
⅔ cană lapte
6 linguri gem de cireșe
Cum să gătești chec cu pere umplute
- Curăță perele de coajă și de partea inferioară, fără a le tăia codițele. Taie-le apoi în două și curăță-le de sâmburi.
- Fierbe-le 15 minute într-o oală cu apă în care ai adăugat, în prealabil, zahărul, anasonul, cuișoarele și busuiocul.
- Amestecă mixul pentru pandișpan, untul, ouăle și laptele, omogenizându-le. Poți folosi mixerul pentru aluaturi.
- Umple fiecare jumătate de pară cu gem de cireșe, unește-le câte două, fixează-le cu câte o scobitoare și așază-le vertical într-o formă pentru chec tapetată cu hârtie pergament.
- Toarnă compoziția de pandișpan peste ele și lasă-le la cuptor 50 minute la 170°C.
- Scoate scobitorile, lasă la răcit, apoi servește cu topping de cireșe.