Chec de morcovi și ghimbir cu sos de coacăze

  • Dificultate: Medie
  • 1 oră și 5 minute
  • 6 porții

Încearcă checul acesta de morcovi, fiindcă nu poți să ratezi așa un desert. Am adăugat în compoziție cacao și ghimbir pentru a-i desăvârși gustul, iar după ce l-am băgat la cuptor am preparat rapid un sos cremos de coacăze. După ce s-a mai răcit checul l-am servit feliat alături de dip-ul dulce. Un regal!

Ingrediente necesare pentru chec de morcovi și ghimbir cu sos de coacăze

4 ouă
1/2 cană zahăr
sare
1/2 cană ulei
1 lingură cacao
1 linguriță ghimbir pudră
4 morcovi, rași
2 căni făină
1 linguriță praf de copt
200 grame iaurt grecesc
2 linguri dulceață de coacăze
1 lingură zahăr pudră

Cum să gătești chec de morcovi și ghimbir cu sos de coacăze

  1. Adaugă ouăle, zahărul și un pic de sare în bolul mixerului. Mixează, adăugând treptat și uleiul.
  2. Completează cu cacaoa și ghimbirul și amestecă.
  3. Completează cu morcovii și omogenizează cu o spatulă.
  4. Strecoară făina și praful de copt în castron și continuă să amesteci pentru a omogeniza.
  5. Transferă amestecul într-o formă de copt cu margine detașabilă și las-o la cuptor 50 de minute la 175⁰C.
  6. Amestecă iaurtul, dulceața și zahărul pudră într-un castron mic.
  7. Servește checul tăiat felii alături de sosul dulce.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *