Chec de morcovi și ghimbir cu sos de coacăze
Încearcă checul acesta de morcovi, fiindcă nu poți să ratezi așa un desert. Am adăugat în compoziție cacao și ghimbir pentru a-i desăvârși gustul, iar după ce l-am băgat la cuptor am preparat rapid un sos cremos de coacăze. După ce s-a mai răcit checul l-am servit feliat alături de dip-ul dulce. Un regal!
Ingrediente necesare pentru chec de morcovi și ghimbir cu sos de coacăze
4 ouă
½ cană zahăr
sare
½ cană ulei
1 lingură cacao
1 linguriță ghimbir pudră
4 morcovi, rași
2 căni făină
1 linguriță praf de copt
200 grame iaurt grecesc
2 linguri dulceață de coacăze
1 lingură zahăr pudră
Cum să prepari chec de morcovi și ghimbir cu sos de coacăze
- Adaugă ouăle, zahărul și un pic de sare în bolul mixerului. Mixează, adăugând treptat și uleiul.
- Completează cu cacaoa și ghimbirul și amestecă.
- Completează cu morcovii și omogenizează cu o spatulă.
- Strecoară făina și praful de copt în castron și continuă să amesteci pentru a omogeniza.
- Transferă amestecul într-o formă de copt cu margine detașabilă și las-o la cuptor 50 de minute la 175⁰C.
- Amestecă iaurtul, dulceața și zahărul pudră într-un castron mic.
- Servește checul tăiat felii alături de sosul dulce.