Cheesecake cu ananas și rubarbă
Poate că ai mai mâncat cheesecake-uri cremoase. Știi, din acelea care nu necesită coacere. Totuși punem pariu că unul ca ăsta nu ai mâncat. Pentru el am folosit 4 tulpini de rubarbă pe care le-am tăiat în fâșii subțiri și lungi, le-am fiert un pic în apă cu zahăr și le-am folosit pentru a îmbrăca totul. Pentru cremă am amestecat frișcă cu ananas pasat și cu mascarpone. Of…
Ingrediente necesare pentru cheesecake cu ananas și rubarbă
Pentru blat:
200 g biscuiți digestivi
100 g unt
1 lingură zahăr
sare
Pentru cremă:
⅓ cană suc de ananas
½ lingură gelatină pudră
1 cană ananas, pasat
⅔ cană zahăr pudră
2 ½ căni frișcă
2 ½ căni mascarpone
Pentru topping:
4 tulpini rubarbă
2 linguri zahăr
Cum să prepari cheesecake cu ananas și rubarbă
- Pune biscuiții, untul, zahărul și un pic de sare în blender. Omogenizează.
- Transferă într-o tavă de copt cu margine detașabilă și tasează ușor.
- Lasă la frigider 30 minute.
- Amestecă sucul de ananas cu gelatina pudră și lasă deoparte.
- Într-un castron mai mare, amestecă piureul de ananas cu zahărul pudră.
- Adaugă amestecând și frișca, apoi mascarpone, iar la sfârșit sucul de ananas cu gelatina.
- Întinde crema peste blatul de biscuiți, nivelează și lasă la frigider 2 ore.
- Taie rubarba în fâșii lungi și subțiri cu ajutorul unui peeler (racletă).
- Pune fâșiile într-o oală cu apă, adăugând și zahărul, amestecă, apoi fierbe 2 minute.
- Scoate fâșiile de rubarbă și întinde-le pe prosoape de bucătărie la zvântat.
- Scoate cu grijă marginea detașabilă a tavii de copt și îmbracă tortul cu fâșiile de rubarbă.