Cheesecake cu ananas și rubarbă

  • Dificultate: Medie
  • 2 ore și 50 de minute
  • 8 porții

Poate că ai mai mâncat cheesecake-uri cremoase. Știi, din acelea care nu necesită coacere. Totuși punem pariu că unul ca ăsta nu ai mâncat. Pentru el am folosit 4 tulpini de rubarbă pe care le-am tăiat în fâșii subțiri și lungi, le-am fiert un pic în apă cu zahăr și le-am folosit pentru a îmbrăca totul. Pentru cremă am amestecat frișcă cu ananas pasat și cu mascarpone. Of…

Ingrediente necesare pentru cheesecake cu ananas și rubarbă

Pentru blat:
200 g biscuiți digestivi
100 g unt
1 lingură zahăr
sare
Pentru cremă:
1/3 cană suc de ananas
1/2 lingură gelatină pudră
1 cană ananas, pasat
2/3 cană zahăr pudră
2 1/2 căni frișcă
2 1/2 căni mascarpone
Pentru topping:
4 tulpini rubarbă
2 linguri zahăr

Cum să gătești cheesecake cu ananas și rubarbă

  1. Pune biscuiții, untul, zahărul și un pic de sare în blender. Omogenizează.
  2. Transferă într-o tavă de copt cu margine detașabilă și tasează ușor.
  3. Lasă la frigider 30 minute.
  4. Amestecă sucul de ananas cu gelatina pudră și lasă deoparte.
  5. Într-un castron mai mare, amestecă piureul de ananas cu zahărul pudră.
  6. Adaugă amestecând și frișca, apoi mascarpone, iar la sfârșit sucul de ananas cu gelatina.
  7. Întinde crema peste blatul de biscuiți, nivelează și lasă la frigider 2 ore.
  8. Taie rubarba în fâșii lungi și subțiri cu ajutorul unui peeler (racletă).
  9. Pune fâșiile într-o oală cu apă, adăugând și zahărul, amestecă, apoi fierbe 2 minute.
  10. Scoate fâșiile de rubarbă și întinde-le pe prosoape de bucătărie la zvântat.
  11. Scoate cu grijă marginea detașabilă a tavii de copt și îmbracă tortul cu fâșiile de rubarbă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *