Cheesecake cu avocado, curmale și nuci pecan
Vă invităm la un cheesecake fără cheese. Ne-am gândit în primul rând la cei cu intoleranță la lactoză și la cei care, dintr-un motiv sau altul, nu vor lactate în mâncarea lor. Celorlalți le spunem numai: atunci când amesteci avocado cu nuci pecan, migdale și curmale, parcă nici nu te mai gândești la lapte.
Ingrediente necesare pentru cheesecake cu avocado, curmale și nuci pecan
1 cană migdale
apă
1 cană nuci pecan
10-12 curmale, fără sâmburi
½ cană ulei de cocos
sare de mare
5 fructe de avocado, curățați
3-4 linguri suc de lime
coajă rasă de lime
½ cană miere
1 linguriță extract de vanilie
Cum să prepari cheesecake cu avocado, curmale și nuci pecan
- Pune migdalele într-un castron, acoperă-le cu apă și lasă-le la înmuiat 8 ore.
- Pune nucile pecan în alt castron, acoperă-le cu apă și lasă-le la înmuiat 4 ore.
- Pune migdalele și nucile pecan înmuiate în blender, adaugă curmalele și 1 lingură de ulei de cocos, asezonează cu sare de mare și pasează.
- Transferă amestecul într-o formă pentru tarte și lasă la rece 30 minute.
- Adaugă fructele de avocado în blender împreună cu sucul de lime, 1 linguriță de coaja rasă de lime, uleiul de cocos rămas, mierea și extractul de vanilie. Asezonează cu sare de mare și pasează.
- Întinde compoziția peste baza din nuci și lasă la rece o oră.
- Presară cu coajă rasă de lime, ornează cu lămâie și servește.