Cheesecake cu avocado, curmale și nuci pecan

  • Dificultate: Medie
  • 2 minute
  • 8 porții

Vă invităm la un cheesecake fără cheese. Ne-am gândit în primul rând la cei cu intoleranță la lactoză și la cei care, dintr-un motiv sau altul, nu vor lactate în mâncarea lor. Celorlalți le spunem numai: atunci când amesteci avocado cu nuci pecan, migdale și curmale, parcă nici nu te mai gândești la lapte.

Ingrediente necesare pentru cheesecake cu avocado, curmale și nuci pecan

1 cană migdale
apă
1 cană nuci pecan
10-12 curmale, fără sâmburi
½ cană ulei de cocos
sare de mare
5 fructe de avocado, curățați
3-4 linguri suc de lime
coajă rasă de lime
½ cană miere
1 linguriță extract de vanilie

Cum să gătești cheesecake cu avocado, curmale și nuci pecan

  1. Pune migdalele într-un castron, acoperă-le cu apă și lasă-le la înmuiat 8 ore.
  2. Pune nucile pecan în alt castron, acoperă-le cu apă și lasă-le la înmuiat 4 ore.
  3. Pune migdalele și nucile pecan înmuiate în blender, adaugă curmalele și 1 lingură de ulei de cocos, asezonează cu sare de mare și pasează.
  4. Transferă amestecul într-o formă pentru tarte și lasă la rece 30 minute.
  5. Adaugă fructele de avocado în blender împreună cu sucul de lime, 1 linguriță de coaja rasă de lime, uleiul de cocos rămas, mierea și extractul de vanilie. Asezonează cu sare de mare și pasează.
  6. Întinde compoziția peste baza din nuci și lasă la rece o oră.
  7. Presară cu coajă rasă de lime, ornează cu lămâie și servește.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *