Cheesecake cu caramel sărat și biscuiți Oreo

  • Dificultate: Medie
  • 3 ore
  • 8 porții

Caramel sărat și biscuiți Oreo în același preparat? Noi suntem convinși deja! Aceste arome merg de minune într-un tort, mai ales într-un cheesecake. Pe lângă acestea, are și o ciocolată în compoziție, deci fanii acesteia vor fi sigur satisfăcuți. Făceți-l la voi acasă de sărbători, iar musafirii se vor bate pe el. De aceea, poate ar fi o idee să-l faceți mai mare.

Ingrediente necesare pentru cheesecake cu caramel sărat și biscuiți Oreo

1 cană zahăr

75 grame unt

2 linguri frișcă lichidă

1 linguriță sare

400 grame biscuți Oreo

2 linguri unt, topit

3 ouă

300 grame cremă de brânză

250 grame lapte condensat

chipsuri de ciocolată

1 linguriță esență de vanilie

Cum să gătești cheesecake cu caramel sărat și biscuiți Oreo

  1. Încinge o tigaie la foc mediu, adaugă zahărul și topește-l.
  2. Topește și untul, iar când e gata toarnă frișca lichidă. Amestecă până obții un sos caramel omogen.
  3. Adaugă sarea, amestecă și lasă-l să se răcească.
  4. Mixează biscuiții într-un blender împreună cu untul topit.
  5. Așază biscuiții într-o tavă rotundă de tort, cu un diametru de aproximativ 25 de cm. Presează bine cu o spatulă și dă totul la frigider pentru următoarele două ore.
  6. Adaugă ouăle într-un bol mare și mixează-le cu crema de brânză.
  7. Toarnă laptele condensat și încorporează-l.
  8. Adaugă fulgii de ciocolată, esența de vanilie și un praf de sare. Amestecă până omogenizezi.
  9. Toarnă acest amestec peste biscuiți.
  10. Dă tortul la cuptor pentru 25 de minute, la 250 de grade Celsius.
  11. Toarnă caramelul sărat și servește cu chipsuri de ciocolată, dacă mai ai în plus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *