Cheesecake cu caramel sărat
Vă place caramelul? Adăugați-i puțină sare și atunci sigur vă veți îndrăgosti de el! Iar dacă vreți un desert care să îl aducă în lumina reflectoarelor, vă recomandăm cu căldură acest cheesecake! Cu un blat crocant de biscuiți, o cremă fină și gustoasă, și caramel sărat pe deasupra, acest cheesecake va deveni cu siguranță unul din deserturile voastre preferate!
Ingrediente necesare pentru cheesecake cu caramel sărat
250 grame biscuiți graham
3 linguri unt topit
350 grame cremă de brânză
1 linguriță esență de vanilie
1 lingură suc de lămâie
50 grame zahăr
100 grame frișcă
50 grame caramel sărat
fulgi de sare (opțional)
Cum să prepari cheesecake cu caramel sărat
- Zdrobește biscuiții graham într-un blender și amestecă-i cu puțin unt topit.
- Toarnă biscuiții zdrobiți într-o tavă rotundă tapetată cu hârtie de copt (preferabil una de 25 cm în diametru). Presează bine cu o spatulă pentru a crea un strat omogen și crocant.
- Dă biscuiții la frigider pentru 30 de minute.
- Adaugă crema de brânză, esența de vanilie, sucul de lămâie, zahărul și frișca într-un bol mare.
- Mixează ingredientele până obții un amestec omogen.
- Adaugă jumătate din cremă peste stratul de biscuiți și niveleaz-o cu o spatulă.
- Toarnă caramelul sărat și întinde-l cu o lingură. Adaugă și restul de cremă.
- Dă tortul la frigider pentru o oră înainte de a-l servi.