Ingrediente necesare pentru cheesecake cu caramel sărat
250 grame biscuiți graham
3 linguri unt topit
350 grame cremă de brânză
1 linguriță esență de vanilie
1 lingură suc de lămâie
50 grame zahăr
100 grame frișcă
50 grame caramel sărat
fulgi de sare (opțional)
Cum să prepari cheesecake cu caramel sărat
- Zdrobește biscuiții graham într-un blender și amestecă-i cu puțin unt topit.
- Toarnă biscuiții zdrobiți într-o tavă rotundă tapetată cu hârtie de copt (preferabil una de 25 cm în diametru). Presează bine cu o spatulă pentru a crea un strat omogen și crocant.
- Dă biscuiții la frigider pentru 30 de minute.
- Adaugă crema de brânză, esența de vanilie, sucul de lămâie, zahărul și frișca într-un bol mare.
- Mixează ingredientele până obții un amestec omogen.
- Adaugă jumătate din cremă peste stratul de biscuiți și niveleaz-o cu o spatulă.
- Toarnă caramelul sărat și întinde-l cu o lingură. Adaugă și restul de cremă.
- Dă tortul la frigider pentru o oră înainte de a-l servi.