Ingrediente necesare pentru cheesecake cu ciocolată și biscuiți Oreo
300 grame biscuiți Oreo
80 grame unt topit
350 grame cremă de brânză
100 grame zahăr
100 grame zahăr brun
3 ouă
2 linguri pudră de cacao
250 grame ciocolată amăruie, topită
fulgi de ciocolată
100 ml smântână lichidă
Cum să prepari cheesecake cu ciocolată și biscuiți Oreo
- Adaugă biscuiții într-un blender și pasează-i, apoi amestecă-i cu unt topit.
- Așază-i într-o tavă rotundă tapetată cu hârtie de copt. Unge tava pe margini cu puțin ulei de măsline și dă-i la frigider pentru următoarele 30 de minute.
- Mixează crema de brânză cu zahărul, zahărul brun și ouăle. După ce s-a omogenizat puțin compoziția, adaugă și pudra de cacao.
- Toarnă ciocolata topită și mixează până când obții o compoziție fină și omogenă.
- Întinde compoziția peste stratul de biscuiți și dă tortul la cuptor pentru următoarea oră, la 175 de grade Celsius.
- Topește fulgii de ciocolată la bain-marie și amestecă-i cu smântâna lichidă.
- Toarnă glazura obținută peste tort și opțional, mai presară câteva bomboane decorative pe deasupra.