Cheesecake cu ciocolată și biscuiți Oreo

  • Dificultate: Medie
  • 1 oră și 40 de minute
  • 8 porții
Cheesecake cu ciocolată și biscuiți Oreo

Acest cheesecake este potrivit pentru cei care o au o pasiune pentru ciocolată și nu numai! Crema de brânză potențează aroma ciocolatei, iar blatul de biscuiți Oreo se potrivește de minune în acest preparat. Un cheesecake se face foarte ușor, și este numai bun atunci când sunteți lipsiți de idei.

Ingrediente necesare pentru cheesecake cu ciocolată și biscuiți Oreo

300 grame biscuiți Oreo

80 grame unt topit

350 grame cremă de brânză

100 grame zahăr

100 grame zahăr brun

3 ouă

2 linguri pudră de cacao

250 grame ciocolată amăruie, topită

fulgi de ciocolată

100 ml smântână lichidă

 

 

Cheesecake cu ciocolată și biscuiți Oreo - mod de preparare

  1. Adaugă biscuiții într-un blender și pasează-i, apoi amestecă-i cu unt topit.
  2. Așază-i într-o tavă rotundă tapetată cu hârtie de copt. Unge tava pe margini cu puțin ulei de măsline și dă-i la frigider pentru următoarele 30 de minute.
  3. Mixează crema de brânză cu zahărul, zahărul brun și ouăle. După ce s-a omogenizat puțin compoziția, adaugă și pudra de cacao.
  4. Toarnă ciocolata topită și mixează până când obții o compoziție fină și omogenă.
  5. Întinde compoziția peste stratul de biscuiți și dă tortul la cuptor pentru următoarea oră, la 175 de grade Celsius.
  6. Topește fulgii de ciocolată la bain-marie și amestecă-i cu smântâna lichidă.
  7. Toarnă glazura obținută peste tort și opțional, mai presară câteva bomboane decorative pe deasupra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *