Cheesecake cu nuci și castravete
Torturile de tip „cheesecake” sunt, se știe, cele mai sănătoase, ușoare și chiar răcoritoare dintre torturi. Cel de față este un picuț ieșit din comun fiindcă am pus și, atenție, castravete! Combinația dintre castravete și crema de brânză îndulcită este perfectă, iar blatul din biscuiți digestivi și nucă mărunțită face totul și mai incredibil!
Ingrediente necesare pentru cheesecake cu nuci și castravete
100-150 g biscuiți digestivi
3-4 linguri nucă mărunțită
½ cană unt topit
2 castraveți, decojiți și tăiați felii groase
1 lingură miere
1 lingură zeamă de lămâie
1 cană sirop de zahăr
100 g cremă de brânză
2-3 linguri zahăr pudră
Cum să prepari cheesecake cu nuci și castravete
- Pune biscuiții împreună cu nuca mărunțită în blener și zdrobește-i, adăugând și untul topit.
- Tapetează hârtie de copt o tavă cu margine detașabilă și transferă compoziția. Nivelează și tasează cu grijă, apoi lasă la rece 1 oră.
- Pune castravetele feliat în blender, adaugă mierea și zeama de lămâie și pasează, completând și cu siropul de zahăr.
- Amestecă într-un castron, crema de brânză și zahărul pudră. Adaugă și castravetele pasat și omogenizează.
- Toarnă compoziția peste blatul din biscuiți și lasă la rece 2 ore.