Ingrediente necesare pentru cheesecake cu prune uscate și espresso
250 grame prune uscate
150 ml rom
300 grame biscuiți amaretti
2 linguri făină de migdale
80 grame unt topit
1 linguriță esență de vanilie
450 grame cremă de brânză
200 grame zahăr pudră
3 gălbenușuri de ou
75 ml espresso
75 ml lapte
1 plic foi de gelatină
Cum să gătești cheesecake cu prune uscate și espresso
- Adaugă prunele uscate într-un vas și toarnă romul peste ele. Se lasă apoi prunele să se înmoaie într-un vas.
- Mărunțește biscuiții într-un blender împreună cu făina de migdale și untul topit.
- Ia o tavă rotundă de aproximativ 25 de cm în diametru și tapeteaz-o cu hârtie de copt. Adaugă biscuiții și presează-i bine cu o spatulă pentru a crea un strat omogen și crocant.
- Dă biscuiții la frigider pentru 30 de minute.
- Adaugă prunele uscate în blender împreună cu esența de vanilie. Pasează-le până obții o consistență groasă și omogenă.
- Adaugă prunele uscate peste stratul de biscuiții și presează bine cu o spatulă. Dă la frigider încă 30 de minute.
- Mixează într-un bol crema de brânză, zahărul pudră, gălbenușurile și 75 ml de espresso până obții un amestec omogen cu o textură cremoasă.
- Scufundă foile de gelatină în lapte încălzit ușor la microunde ca să se dizolve. Toarnă amestecul peste cel făcut în pasul anterior.
- Mixează până se combină cele două amestecuri lichide.
- Toarnă compoziția peste blat.
- Dă tortul la frigider pentru 3 ore.