Cheesecake cu prune uscate și espresso

Ați văzut in piață prune uscate și nu stiți cum să vă bucurați de aroma lor? Haideți să facem împreună un cheesecake! Dar nu orice fel de cheesecake. Îi vom adăuga un strat de prune uscate, iar crema o vom înnobila cu un mic shot de espresso. Veți vedea astfel cât de bine se combină cele două arome, într-un desert delicios.
Ingrediente necesare pentru cheesecake cu prune uscate și espresso
250 grame prune uscate
150 ml rom
300 grame biscuiți amaretti
2 linguri făină de migdale
80 grame unt topit
1 linguriță esență de vanilie
450 grame cremă de brânză
200 grame zahăr pudră
3 gălbenușuri de ou
75 ml espresso
75 ml lapte
1 plic foi de gelatină
Cum să prepari cheesecake cu prune uscate și espresso
- Adaugă prunele uscate într-un vas și toarnă romul peste ele. Se lasă apoi prunele să se înmoaie într-un vas.
- Mărunțește biscuiții într-un blender împreună cu făina de migdale și untul topit.
- Ia o tavă rotundă de aproximativ 25 de cm în diametru și tapeteaz-o cu hârtie de copt. Adaugă biscuiții și presează-i bine cu o spatulă pentru a crea un strat omogen și crocant.
- Dă biscuiții la frigider pentru 30 de minute.
- Adaugă prunele uscate în blender împreună cu esența de vanilie. Pasează-le până obții o consistență groasă și omogenă.
- Adaugă prunele uscate peste stratul de biscuiții și presează bine cu o spatulă. Dă la frigider încă 30 de minute.
- Mixează într-un bol crema de brânză, zahărul pudră, gălbenușurile și 75 ml de espresso până obții un amestec omogen cu o textură cremoasă.
- Scufundă foile de gelatină în lapte încălzit ușor la microunde ca să se dizolve. Toarnă amestecul peste cel făcut în pasul anterior.
- Mixează până se combină cele două amestecuri lichide.
- Toarnă compoziția peste blat.
- Dă tortul la frigider pentru 3 ore.