Cheesecake cu prune uscate și espresso

  • Dificultate: Mare
  • 1 oră și 30 de minute
  • 8 porții

Ați văzut in piață prune uscate și nu stiți cum să vă bucurați de aroma lor? Haideți să facem împreună un cheesecake! Dar nu orice fel de cheesecake. Îi vom adăuga un strat de prune uscate, iar crema o vom înnobila cu un mic shot de espresso. Veți vedea astfel cât de bine se combină cele două arome, într-un desert delicios.

Ingrediente necesare pentru cheesecake cu prune uscate și espresso

250 grame prune uscate

150 ml rom

300 grame biscuiți amaretti

2 linguri făină de migdale

80 grame unt topit

1 linguriță esență de vanilie

450 grame cremă de brânză

200 grame zahăr pudră

3 gălbenușuri de ou

75 ml espresso

75 ml lapte

1 plic foi de gelatină

 

Cum să gătești cheesecake cu prune uscate și espresso

  1. Adaugă prunele uscate într-un vas și toarnă romul peste ele. Se lasă apoi prunele să se înmoaie într-un vas.
  2. Mărunțește biscuiții într-un blender împreună cu făina de migdale și untul topit.
  3. Ia o tavă rotundă de aproximativ 25 de cm în diametru și tapeteaz-o cu hârtie de copt. Adaugă biscuiții și presează-i bine cu o spatulă pentru a crea un strat omogen și crocant.
  4. Dă biscuiții la frigider pentru 30 de minute.
  5. Adaugă prunele uscate în blender împreună cu esența de vanilie. Pasează-le până obții o consistență groasă și omogenă.
  6. Adaugă prunele uscate peste stratul de biscuiții și presează bine cu o spatulă. Dă la frigider încă 30 de minute.
  7. Mixează într-un bol crema de brânză, zahărul pudră, gălbenușurile și 75 ml de espresso până obții un amestec omogen cu o textură cremoasă.
  8. Scufundă foile de gelatină în lapte încălzit ușor la microunde ca să se dizolve. Toarnă amestecul peste cel făcut în pasul anterior.
  9. Mixează până se combină cele două amestecuri lichide.
  10. Toarnă compoziția peste blat.
  11. Dă tortul la frigider pentru 3 ore.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *