Chiftele de miel la cuptor cu sos din iaurt
Vezi chifteluțele astea? Mănânci și plângi și iar mănânci. Le facem din carne tocată de miel, așa cum se obișnuia demult să se facă acest fel de mâncare. Avem grijă să condimentăm carnea cum se cuvine, deci punem în compoziție, în afară de ou, și iuțeli și pătrunjel și tărâțe de ovăz. Cât așteptăm să se facă la cuptor, preparăm și un sos de iaurt numai bun pentru chifteluțe.
Ingrediente necesare pentru chiftele de miel la cuptor cu sos din iaurt
½ kg carne tocată de miel
1 ou
2-3 lingurițe harissa
3 linguri pătrunjel, tocat
4 căței de usturoi, zdrobiți
1 ceapă, mărunțită
sare de mare
chimion pudră
½ cană tărâțe de ovăz, zdrobite
1 cană iaurt degresat
1-2 lingurițe suc de lămâie
sare de mare
Cum să prepari chiftele de miel la cuptor cu sos din iaurt
- Pune carnea tocată într-un castron și adaugă oul, harissa, 2 linguri de pătrunjel, jumătate din cantitatea de usturoi zdrobit și ceapa.
- Asezonează cu sare de mare și chimion și adaugă și tărâțele zdrobite. Amestecă până obții o compoziție omogenă.
- Modelează chifteluțele și trece-le pe o tavă de copt tapetată cu hârtie pergament.
- Bagă la cuptor 25 minute la 170⁰C.
- Într-un castron mai mic, amestecă iaurtul cu sucul de lămâie și cu pătrunjelul și usturoiul rămase. Asezonează cu sare de mare și amestecă.
- Servește chifteluțele cu sos de iaurt deasupra.