Ingrediente necesare pentru chiftele de miel la cuptor cu sos din iaurt
½ kg carne tocată de miel
1 ou
2-3 lingurițe harissa
3 linguri pătrunjel, tocat
4 căței de usturoi, zdrobiți
1 ceapă, mărunțită
sare de mare
chimion pudră
½ cană tărâțe de ovăz, zdrobite
1 cană iaurt degresat
1-2 lingurițe suc de lămâie
sare de mare
Cum să gătești chiftele de miel la cuptor cu sos din iaurt
- Pune carnea tocată într-un castron și adaugă oul, harissa, 2 linguri de pătrunjel, jumătate din cantitatea de usturoi zdrobit și ceapa.
- Asezonează cu sare de mare și chimion și adaugă și tărâțele zdrobite. Amestecă până obții o compoziție omogenă.
- Modelează chifteluțele și trece-le pe o tavă de copt tapetată cu hârtie pergament.
- Bagă la cuptor 25 minute la 170⁰C.
- Într-un castron mai mic, amestecă iaurtul cu sucul de lămâie și cu pătrunjelul și usturoiul rămase. Asezonează cu sare de mare și amestecă.
- Servește chifteluțele cu sos de iaurt deasupra.