Chiftele din carne de curcan, cartof dulce și măr

  • Dificultate: Mică
  • 35 de minute
  • 4 porții

Ne-am gândit că n-ar fi rău dacă am amesteca prea-sănătoasa și nutritiva carne de curcan cu niscai măr, cartof dulce și alte bunătăți și condimente. Am obținut astfel o compoziție pentru chiftele cu adevărat specială. După ce am scos chiftelele din cuptor, gustul lor de un dulce discret ne-a cucerit. Lasă-te și tu cucerită/cucerit de chiftelele noastre!

Ingrediente necesare pentru chiftele din carne de curcan, cartof dulce și măr

200 grame carne tocată de curcan
1 ceapă roșie, mărunțită
1 linguriță paprika
1 linguriță oregano
1-2 căței de usturoi, zdrobiți
1 măr, ras
1 cartof dulce, copt și pasat
1 ou, bătut
piper
sare de mare

Cum să gătești chiftele din carne de curcan, cartof dulce și măr

  1. Pune carnea tocată într-un castron și mai adaugă ceapa roșie, paprika, oregano, usturoiul, mărul, cartoful dulce și oul bătut.
  2. Asezonează cu sare de mare și piper și amestecă bine cu mâna.
  3. Folosește compoziția pentru a modela chiftele aplatizate.
  4. Așază-le într-un vas de copt tapetat cu hârtie pergament, apoi bagă-le la cuptor 20 minute la 200⁰C.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *