Chiftele din carne de curcan, cartof dulce și măr
Ne-am gândit că n-ar fi rău dacă am amesteca prea-sănătoasa și nutritiva carne de curcan cu niscai măr, cartof dulce și alte bunătăți și condimente. Am obținut astfel o compoziție pentru chiftele cu adevărat specială. După ce am scos chiftelele din cuptor, gustul lor de un dulce discret ne-a cucerit. Lasă-te și tu cucerită/cucerit de chiftelele noastre!
Ingrediente necesare pentru chiftele din carne de curcan, cartof dulce și măr
200 grame carne tocată de curcan
1 ceapă roșie, mărunțită
1 linguriță paprika
1 linguriță oregano
1-2 căței de usturoi, zdrobiți
1 măr, ras
1 cartof dulce, copt și pasat
1 ou, bătut
piper
sare de mare
Cum să prepari chiftele din carne de curcan, cartof dulce și măr
- Pune carnea tocată într-un castron și mai adaugă ceapa roșie, paprika, oregano, usturoiul, mărul, cartoful dulce și oul bătut.
- Asezonează cu sare de mare și piper și amestecă bine cu mâna.
- Folosește compoziția pentru a modela chiftele aplatizate.
- Așază-le într-un vas de copt tapetat cu hârtie pergament, apoi bagă-le la cuptor 20 minute la 200⁰C.