Chiftele din carne de porc în sos de roșii
Poftiți la chifteluțe de porc! Am pus în compoziție și semințe de fenicul și coajă rasă de lămâie, iar pe ele mai întâi le-am prăjit la foc vioi, apoi le-am dat la cuptor vreo 10 minute, iar la sfârșit le-am gătit într-un sos de roșii. Eee, vreți?
Ingrediente necesare pentru chiftele din carne de porc în sos de roșii
½ kg carne tocată de porc
1 lingură semințe de fenicul
sare
coajă rasă de lămâie
piper
ulei de măsline extra virgin
1 ceapă, mărunțită
2 căței de usturoi, zdrobiți
1 ½ roșii la conservă
sare
piper
50-100 grame rucola
½ lămâie, felii
2 linguri semințe de pin, prăjite
Cum să prepari chiftele din carne de porc în sos de roșii
- Pune carnea tocată într-un castron și amestec-o cu semințele de fenicul, cu un pic de sare, piper și coajă rasă de lămâie.
- Unge-ți palmele cu un pic de ulei de măsline și rulează chiftelele.
- Prăjește-le 2-3 minute pe fiecare parte.
- Bagă-le la cuptor 10 minute la 175˚C.
- Călește ceapa în ulei de măsline (1 lingură).
- Adaugă roșiile, asezonează cu sare și piper, apoi fierbe la foc mic 10-12 minute.
- Completează cu rucola, pune și chiftelele și mai gătește 5-7 minute.
- Adaugă felii de lămâie, presară cu semințe de in prăjite și servește.