Chiftele din carne de porc în sos de roșii

  • Difficulty: Medie
  • 45 minutes
  • 4 servings

Poftiți la chifteluțe de porc! Am pus în compoziție și semințe de fenicul și coajă rasă de lămâie, iar pe ele mai întâi le-am prăjit la foc vioi, apoi le-am dat la cuptor vreo 10 minute, iar la sfârșit le-am gătit într-un sos de roșii. Eee, vreți?

Ingrediente necesare pentru chiftele din carne de porc în sos de roșii

½ kg carne tocată de porc
1 lingură semințe de fenicul
sare
coajă rasă de lămâie
piper
ulei de măsline extra virgin
1 ceapă, mărunțită
2 căței de usturoi, zdrobiți
1 ½ roșii la conservă
sare
piper
50-100 grame rucola
½ lămâie, felii
2 linguri semințe de pin, prăjite

Cum să prepari chiftele din carne de porc în sos de roșii

  1. Pune carnea tocată într-un castron și amestec-o cu semințele de fenicul, cu un pic de sare, piper și coajă rasă de lămâie.
  2. Unge-ți palmele cu un pic de ulei de măsline și rulează chiftelele.
  3. Prăjește-le 2-3 minute pe fiecare parte.
  4. Bagă-le la cuptor 10 minute la 175˚C.
  5. Călește ceapa în ulei de măsline (1 lingură).
  6. Adaugă roșiile, asezonează cu sare și piper, apoi fierbe la foc mic 10-12 minute.
  7. Completează cu rucola, pune și chiftelele și mai gătește 5-7 minute.
  8. Adaugă felii de lămâie, presară cu semințe de in prăjite și servește.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *