Ingrediente necesare pentru chiftele din carne de porc în sos de roșii
½ kg carne tocată de porc
1 lingură semințe de fenicul
sare
coajă rasă de lămâie
piper
ulei de măsline extra virgin
1 ceapă, mărunțită
2 căței de usturoi, zdrobiți
1 ½ roșii la conservă
sare
piper
50-100 grame rucola
½ lămâie, felii
2 linguri semințe de pin, prăjite
Cum să gătești chiftele din carne de porc în sos de roșii
- Pune carnea tocată într-un castron și amestec-o cu semințele de fenicul, cu un pic de sare, piper și coajă rasă de lămâie.
- Unge-ți palmele cu un pic de ulei de măsline și rulează chiftelele.
- Prăjește-le 2-3 minute pe fiecare parte.
- Bagă-le la cuptor 10 minute la 175˚C.
- Călește ceapa în ulei de măsline (1 lingură).
- Adaugă roșiile, asezonează cu sare și piper, apoi fierbe la foc mic 10-12 minute.
- Completează cu rucola, pune și chiftelele și mai gătește 5-7 minute.
- Adaugă felii de lămâie, presară cu semințe de in prăjite și servește.