Chiftele din carne de vită în sos de roșii cu bacon
Iată un fel principal sățios, dar potrivit pentru dieta Atkins. E vorba de chifteluțe din carne de vită, unul din cele mai sănătoase tipuri de carne din câte există. În compoziția pentru chftele am adăugat destul parmezan ras, ceva tărâțe de ovăz și legume rase. După ce le-am lăsat la cuptor exact atât cât trebuie, am gătit chiftelele în mult suc de roșii.
Ingrediente necesare pentru chiftele din carne de vită în sos de roșii cu bacon
½ kg carne tocată de vită
2 căței de usturoi, zdrobiți
2 ouă
2 linguri tărâțe de ovăz
1 morcov, ras
1 zucchini, ras
1 cană parmezan, ras
1 linguriță sos pesto
1-2 lingurițe ulei de măsline
1 ceapă, mărunțită
100 grame bacon, tocat
1 cană ciuperci, mărunțite
2 căni suc de roșii
Cum să prepari chiftele din carne de vită în sos de roșii cu bacon
- Pune într-un castron carnea și adaugă usturoiul, ouăle, tărâțele, morcovul, zucchini, parmezanul și sosul pesto. Amestecă bine.
- Folosește compoziția pentru a face chiftelele, apoi așază-le în tava de copt pe hârtie pergament.
- Bagă-le în cuptor 40 minute la 180⁰C.
- Călește ceapa în uleiul de măsline.
- Adaugă baconul și prăjește-l.
- Pune și ciupercile și mai amestecă 1 minut.
- Toarnă sucul de roșii și dă-l în fiert.
- Completează cu chiftelele scoase din cuptor, mai gătește 1-2 minute, apoi servește mâncarea caldă.