Ingrediente necesare pentru chiftele din carne de vită în sos de roșii cu bacon
½ kg carne tocată de vită
2 căței de usturoi, zdrobiți
2 ouă
2 linguri tărâțe de ovăz
1 morcov, ras
1 zucchini, ras
1 cană parmezan, ras
1 linguriță sos pesto
1-2 lingurițe ulei de măsline
1 ceapă, mărunțită
100 grame bacon, tocat
1 cană ciuperci, mărunțite
2 căni suc de roșii
Cum să gătești chiftele din carne de vită în sos de roșii cu bacon
- Pune într-un castron carnea și adaugă usturoiul, ouăle, tărâțele, morcovul, zucchini, parmezanul și sosul pesto. Amestecă bine.
- Folosește compoziția pentru a face chiftelele, apoi așază-le în tava de copt pe hârtie pergament.
- Bagă-le în cuptor 40 minute la 180⁰C.
- Călește ceapa în uleiul de măsline.
- Adaugă baconul și prăjește-l.
- Pune și ciupercile și mai amestecă 1 minut.
- Toarnă sucul de roșii și dă-l în fiert.
- Completează cu chiftelele scoase din cuptor, mai gătește 1-2 minute, apoi servește mâncarea caldă.