Chiftele din cartofi și varză de Bruxelles

  • Dificultate: Medie
  • 1 oră și 45 de minute
  • 3 porții

Bine ai venit la chifteluțele vegetariene din cartofi și varză de Bruxelles! Sunt un pic iuți, iar dacă le servești cu un dip roșu, sunt o nebunie! Nu ești vegetarian/ă? Nu-i nimic, oricum sunt un aperitiv delicious și pot fi servite și ca garnitură pe lângă ceva mai “cărnos”.

Ingrediente necesare pentru chiftele din cartofi și varză de Bruxelles

2 cartofi, tăiați cuburi

apă

sare

400 grame varză de Bruxelles

2 linguri ulei măsline

2 căței de usturoi, zdrobiți

1 ceapă, tocată

2 ardei iuți, tocați

piper

 

Cum să gătești chiftele din cartofi și varză de Bruxelles

  1. Pune cartofii într-o oală, acoperă-i cu apă, sărează și fierbe-i 30 de minute.
  2. Adaugă varza de Bruxelles și mai fierbe 15 minute.
  3. Transferă legumele fierte pe un tocător și toacă-le mărunt.
  4. Încinge 1 lingură de ulei de măsline într-o tigaie la foc mic spre mediu.
  5. Adaugă usturoiul, ceapa și un ardei iute. Călește-le, asezonând cu sare și piper.
  6. Transferă amestecul într-un castron, adaugă legumele fierte și omogenizează. Adaugă și celălalt ardei iute.
  7. Fă din această compoziție chifteluțe alungite, apoi transferă-le într-un vas de copt termorezistent. Ar trebui să-ți iasă cam 13-15.
  8. Stropește-le cu uleiul de măsline rămas și bagă-le la cuptor 30 minute la 175 grade Celsius.
  9. Servește-le alături de un dip roșu sau ketchup.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *