Ingrediente necesare pentru chiftele din cartofi și varză de Bruxelles
2 cartofi, tăiați cuburi
apă
sare
400 grame varză de Bruxelles
2 linguri ulei măsline
2 căței de usturoi, zdrobiți
1 ceapă, tocată
2 ardei iuți, tocați
piper
Cum să gătești chiftele din cartofi și varză de Bruxelles
- Pune cartofii într-o oală, acoperă-i cu apă, sărează și fierbe-i 30 de minute.
- Adaugă varza de Bruxelles și mai fierbe 15 minute.
- Transferă legumele fierte pe un tocător și toacă-le mărunt.
- Încinge 1 lingură de ulei de măsline într-o tigaie la foc mic spre mediu.
- Adaugă usturoiul, ceapa și un ardei iute. Călește-le, asezonând cu sare și piper.
- Transferă amestecul într-un castron, adaugă legumele fierte și omogenizează. Adaugă și celălalt ardei iute.
- Fă din această compoziție chifteluțe alungite, apoi transferă-le într-un vas de copt termorezistent. Ar trebui să-ți iasă cam 13-15.
- Stropește-le cu uleiul de măsline rămas și bagă-le la cuptor 30 minute la 175 grade Celsius.
- Servește-le alături de un dip roșu sau ketchup.