Chiftele din cartofi și varză de Bruxelles
Bine ai venit la chifteluțele vegetariene din cartofi și varză de Bruxelles! Sunt un pic iuți, iar dacă le servești cu un dip roșu, sunt o nebunie! Nu ești vegetarian/ă? Nu-i nimic, oricum sunt un aperitiv delicious și pot fi servite și ca garnitură pe lângă ceva mai “cărnos”.
Ingrediente necesare pentru chiftele din cartofi și varză de Bruxelles
2 cartofi, tăiați cuburi
apă
sare
400 grame varză de Bruxelles
2 linguri ulei măsline
2 căței de usturoi, zdrobiți
1 ceapă, tocată
2 ardei iuți, tocați
piper
Cum să prepari chiftele din cartofi și varză de Bruxelles
- Pune cartofii într-o oală, acoperă-i cu apă, sărează și fierbe-i 30 de minute.
- Adaugă varza de Bruxelles și mai fierbe 15 minute.
- Transferă legumele fierte pe un tocător și toacă-le mărunt.
- Încinge 1 lingură de ulei de măsline într-o tigaie la foc mic spre mediu.
- Adaugă usturoiul, ceapa și un ardei iute. Călește-le, asezonând cu sare și piper.
- Transferă amestecul într-un castron, adaugă legumele fierte și omogenizează. Adaugă și celălalt ardei iute.
- Fă din această compoziție chifteluțe alungite, apoi transferă-le într-un vas de copt termorezistent. Ar trebui să-ți iasă cam 13-15.
- Stropește-le cu uleiul de măsline rămas și bagă-le la cuptor 30 minute la 175 grade Celsius.
- Servește-le alături de un dip roșu sau ketchup.