Chifteluțe cu năut, spanac și bacon
Chifteluțele astea tăvălite prin pesmet sunt pe bază de năut și spanac, dar nu sunt chiar de post. Puteți să le faceți vegetariene oricând, scoțând bacon-ul din ecuație și, eventual, înlocuind parmezanul cu altă brânză.
Ingrediente necesare pentru chifteluțe cu năut, spanac și bacon
150 grame năut, fiert
200 grame spanac, fiert
2 linguri parmezan, ras
½ ceapă, tocată
1 lingură pătrunjel, tocat
2 căței de usturoi, zdrobiți
1 linguriță curry
sare
piper
3 lingurițe ulei de măsline
90 grame bacon, tăiat mărunt
pesmet
Cum să prepari chifteluțe cu năut, spanac și bacon
- Adaugă năutul, spanacul, parmezanul, ceapa, pătrunjelul și usturoiul într-un mixer. Asezonează cu curry, sare și piper, stropește cu 1 linguriță de ulei de măsline, apoi omogenizează.
- Adaugă bacon-ul și mixează iar.
- Formează cu această compoziție chifteluțe alungite și dă-le prin pesmet.
- Pune-le pe o farfurie și lasă-le la congelator 1 oră.
- Trece-le în tava de copt, stropește-le cu uleiul de măsline rămas, apoi bagă-le la cuptor 20 de minute la 180⁰C.