Chifteluțe cu năut, spanac și bacon

  • Dificultate: Mică
  • 1 oră și 35 de minute
  • 3 porții

Chifteluțele astea tăvălite prin pesmet sunt pe bază de năut și spanac, dar nu sunt chiar de post. Puteți să le faceți vegetariene oricând, scoțând bacon-ul din ecuație și, eventual, înlocuind parmezanul cu altă brânză.

Ingrediente necesare pentru chifteluțe cu năut, spanac și bacon

150 grame năut, fiert

200 grame spanac, fiert

2 linguri parmezan, ras

½ ceapă, tocată

1 lingură pătrunjel, tocat

2 căței de usturoi, zdrobiți

1 linguriță curry

sare

piper

3 lingurițe ulei de măsline

90 grame bacon, tăiat mărunt

pesmet

Cum să prepari chifteluțe cu năut, spanac și bacon

  1. Adaugă năutul, spanacul, parmezanul, ceapa, pătrunjelul și usturoiul într-un mixer. Asezonează cu curry, sare și piper, stropește cu 1 linguriță de ulei de măsline, apoi omogenizează.
  2. Adaugă bacon-ul și mixează iar.
  3. Formează cu această compoziție chifteluțe alungite și dă-le prin pesmet.
  4. Pune-le pe o farfurie și lasă-le la congelator 1 oră.
  5. Trece-le în tava de copt, stropește-le cu uleiul de măsline rămas, apoi bagă-le la cuptor 20 de minute la 180⁰C.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *