Ingrediente necesare pentru chifteluțe cu năut, spanac și bacon
150 grame năut, fiert
200 grame spanac, fiert
2 linguri parmezan, ras
½ ceapă, tocată
1 lingură pătrunjel, tocat
2 căței de usturoi, zdrobiți
1 linguriță curry
sare
piper
3 lingurițe ulei de măsline
90 grame bacon, tăiat mărunt
pesmet
Cum să gătești chifteluțe cu năut, spanac și bacon
- Adaugă năutul, spanacul, parmezanul, ceapa, pătrunjelul și usturoiul într-un mixer. Asezonează cu curry, sare și piper, stropește cu 1 linguriță de ulei de măsline, apoi omogenizează.
- Adaugă bacon-ul și mixează iar.
- Formează cu această compoziție chifteluțe alungite și dă-le prin pesmet.
- Pune-le pe o farfurie și lasă-le la congelator 1 oră.
- Trece-le în tava de copt, stropește-le cu uleiul de măsline rămas, apoi bagă-le la cuptor 20 de minute la 180⁰C.