Chifteluțe de cod servite cu sos tzatziki

  • Dificultate: Mică
  • 1 oră
  • 3 porții

Un aperitiv gustos și sănătos? Nu am spune nu acestor chifteluțe! Sunt din pește, se fac destul de ușor și sunt și sănătoase. Nu se fac chiar imediat, însă vă recomandăm să aveți răbdare și să așteptați. Iar dacă cei mici nu se prea împacă cu peștele, poate aceste chifteluțe servite cu sos de iaurt îi vor convinge.

Ingrediente necesare pentru chifteluțe de cod servite cu sos tzatziki

300 grame cod, cubulețe

sare

2 căței usturoi, zdrobiți

1 lingură ulei de măsline

1 ou

1 cană iaurt

1 lingură mărar, tocat

1 linguriță suc de lămâie

 

Cum să prepari chifteluțe de cod servite cu sos tzatziki

  1. Toacă mărunt cubulețe de pește folosind un blender. Mută carnea într-un bol și asezonează cu sare.
  2. Continuă să adaugă usturoiul, uleiul de măsline și oul. Amestecă folosindu-ți mâinile.
  3. Acoperă cu folie de plastic și dă compoziția la frigider pentru 30 de minute.
  4. Formează cu mâinile chifteluțe de mărime potrivită.
  5. Așază-le într-o tavă și dă-le la cuptor pentru următoarele 15 minute, la 180 de grade Celsius.
  6. Amestecă iaurtul, mărarul și sucul de lămâie într-un bol mic.
  7. Servește chifteluțele cu sosul de iaurt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *