Chifteluțe de conopidă la cuptor

  • Dificultate: Medie
  • 45 de minute
  • 4 porții

Aceste chifteluțe delicioase din conopidă pot fi servite ca aperitiv sau gustare și chiar ca garnitură. Atenție vegetarieni! Ele nu sunt cu adevărat vegetariene atâta timp cât nu folosiți un Cheddar vegetarian. Cheddar-ul normal nu este vegetarian deoarece în procesul de producție se folosește enzima rennet.

Ingrediente necesare pentru chifteluțe de conopidă la cuptor

1 conopidă
apă fierbinte
200 g brânză Cheddar, rasă
1 ou
chives
piper
125 g panko

Cum să prepari chifteluțe de conopidă la cuptor

  1. Desfă conopida și tai-o în florete mai mici, apoi pune-le într-o oală.
  2. Acoperă-le cu apă fierbinte și fierbe timp de 2 minute.
  3. Pune brânza și oul într-un blender, asezonează cu chives și piper, apoi pasează.
  4. Strecoară conopida fiartă, pune-o într-o oală, adaugă amestecul pasat de brânză cu ou și pasează-le împreună folosind blenderul vertical.
  5. Adaugă panko și omogenizează cu o spatulă.
  6. Fă chifteluțe din acest amestec și așează-le într-o tavă de copt pe hârtie pergament.
  7. Lasă-le la cuptor 15-20 de minute la 180ºC.
  8. Recomandarea noastră este să le serviți alături de un sos/dip roșu, eventual asezonate cu pătrunjel proaspăt tocat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *