Ingrediente necesare pentru chifteluțe de conopidă la cuptor
1 conopidă
apă fierbinte
200 g brânză Cheddar, rasă
1 ou
chives
piper
125 g panko
Cum să gătești chifteluțe de conopidă la cuptor
- Desfă conopida și tai-o în florete mai mici, apoi pune-le într-o oală.
- Acoperă-le cu apă fierbinte și fierbe timp de 2 minute.
- Pune brânza și oul într-un blender, asezonează cu chives și piper, apoi pasează.
- Strecoară conopida fiartă, pune-o într-o oală, adaugă amestecul pasat de brânză cu ou și pasează-le împreună folosind blenderul vertical.
- Adaugă panko și omogenizează cu o spatulă.
- Fă chifteluțe din acest amestec și așează-le într-o tavă de copt pe hârtie pergament.
- Lasă-le la cuptor 15-20 de minute la 180ºC.
- Recomandarea noastră este să le serviți alături de un sos/dip roșu, eventual asezonate cu pătrunjel proaspăt tocat.