Chifteluțe de creveți

  • Dificultate: Mică
  • 25 de minute
  • 2 porții

Sigur că se pot face multe preparate interesante folosind creveți. Dar, astăzi parcă am vrut sa încercăm ceva nou. Chifteluțele nu sunt chiar primul lucru care-ți vin în minte când te gândești la creveți, dar noi credem că sunt delicioase și merită cu prisosință încercate. În plus, sunt gata în sub 30 de minute, deci se adresează și acelora dintre voi care sunt mai pe fugă.

Ingrediente necesare pentru chifteluțe de creveți

300 grame creveți

1 gălbenuș

1/2 ardei iute, tocat

1 ceapă verde, tocată

1/2 linguriță ceapă pudră

1/2 linguriță usturoi pudră

1 linguriță sos de soia negru

ulei pentru prăjit

Cum să gătești chifteluțe de creveți

  1. Adaugă creveții într-un blender și pasează până când aceștia sunt tocați fin.
  2. Adaugă gălbenuș, ardei iute, ceapă verde, ceapă pudră, usturoi pudră și sos de soia negru. Amestecă cu o spatulă până când se obține un amestec omogen.
  3. Folosește mâinile pentru a forma chiftele din amestecul de carne. Ele ar trebuie să aibă cam 2-3 cm diametru.
  4. Prăjește chiftelele la foc mare timp de 6 minute.
  5. Servește-le cu sosul tău preferat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *