Ingrediente necesare pentru chifteluțe de curcan la cuptor
500 grame carne tocată de curcan
2 linguri pesmet
50 grame parmezan ras
1 linguriță busuioc uscat
1 linguriță fulgi de ardei iute
1 linguriță oregano uscat
sare
piper
1 lingură pastă de tomate
1 ou
1 lingură lapte
1 mână pătrunjel proaspăt, tocat
2 căței de usturoi, zdrobiți
Cum să gătești chifteluțe de curcan la cuptor
- Adaugă carnea tocată împreună cu pesmetul și parmezanul ras într-un bol mare.
- Adaugă apoi condimentele, pasta de tomate, oul, laptele și pătrunjelul.
- Amestecă cu mâinile până când obții o compoziție omogenă.
- Formează cu mâna chifteluțe de mărime potrivită.
- Așază chifteluțele într-o tavă de cuptor tapetată cu hârtie de copt.
- Dă chifteluțele la cuptor pentru următoarele 20 de minute la 200 de grade Celsius.