Chifteluțe de curcan la cuptor

  • Dificultate: Mică
  • 40 de minute
  • 6 porții

Sigur că se numără printre preferatele tuturor, dar chiftelele nu sunt văzute neapărat ca un preparat dietetic. Însă, putem să jonglăm puțin cu rețeta. Putem alege o carne cu un conținut de grăsimi redus (cum ar fi curcanul), și să evităm prăjirea. Veți vedea că chifteluțele gătite la cuptor sunt cel puțin la fel de gustoase.

Ingrediente necesare pentru chifteluțe de curcan la cuptor

500 grame carne tocată de curcan

2 linguri pesmet

50 grame parmezan ras

1 linguriță busuioc uscat

1 linguriță fulgi de ardei iute

1 linguriță oregano uscat

sare

piper

1 lingură pastă de tomate

1 ou

1 lingură lapte

1 mână pătrunjel proaspăt, tocat

2 căței de usturoi, zdrobiți

 

Cum să prepari chifteluțe de curcan la cuptor

  1. Adaugă carnea tocată împreună cu pesmetul și parmezanul ras într-un bol mare.
  2. Adaugă apoi condimentele, pasta de tomate, oul, laptele și pătrunjelul.
  3. Amestecă cu mâinile până când obții o compoziție omogenă.
  4. Formează cu mâna chifteluțe de mărime potrivită.
  5. Așază chifteluțele într-o tavă de cuptor tapetată cu hârtie de copt.
  6. Dă chifteluțele la cuptor pentru următoarele 20 de minute la 200 de grade Celsius.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *