Chifteluțe de miel și cușcuș
Vă e poftă de chifteluțe! Haideți să facem unele cum probabil nu ați mai servit. Aceste chifteluțe de miel sunt inspirate din bucătăria arabă, una celebră pentru numeroasele arome interesante pe care le propune. Pe lângă carne, acestea au în compoziție cușcuș, ceapă verde, morcov și boia afumată. Cușcușul aici apare în locul orezului din chifteluțele noastre și are rolul de a lega compoziția și de a o face puțin mai consistentă.
Ingrediente necesare pentru chifteluțe de miel și cușcuș
3 cartofi dulci, tăiați subțiri
1 lingură ulei
sare
1 linguriță boia afumată
3 linguri cușcuș
350 grame carne tocată de miel
1 ceapă verde, tocată
1 ou
1 morcov ras
sare
piper
Cum să prepari chifteluțe de miel și cușcuș
- Adaugă cartofii dulci într-o tavă de cuptor și asezonează cu sare, boia și puțin ulei.
- Dă cartofii la cuptor pentru 35 minute, la 190 de grade Celsius.
- Lasă cușcușul la înmuiat pentru 5-7 minute la înmuiat.
- Amestecă apoi cușcușul cu carnea de miel, ceapa verde, morcovul, oul și asezonează cu sare și piper.
- Gătește chiftelele pentru 5-6 minute pe ambele părți.
- Servește chifteluțele cu cartofii copți.