Chifteluțe de miel

  • Dificultate: Medie
  • 30 de minute
  • 6 porții

Vă plac chifteluțele? Perfect, haideți să gătim împreună unele foarte gustoase. Folosim carne tocată de miel și le aromăm cu numeroase condimente. Printre acestea sunt oregano, chimen, usturoi și boia. Aceste chifteluțe sunt numai bune pentru o masă mare în familie, dar și pentru mesele de zi cu zi.

Ingrediente necesare pentru chifteluțe de miel

500 grame carne tocată de miel

1 ceapă, tocată

1 ou

2 căței de usturoi, zdrobiți

1 linguriță pătrunjel uscat

1 linguriță oregano uscat

1 linguriță chimen pudră

piper

1 linguriță boia iute

sare

ulei pentru prăjit

Cum să prepari chifteluțe de miel

  1. Adaugă carnea de miel împreună cu ceapa și oul într-un bol de dimensiune mare.
  2. Adaugă usturoiul și asezonează cu pătrunjel, oregano, chimen, boia și sare.
  3. Amestecă bine compoziția cu mâinile până se omogenizează.
  4. Formează chiftele cam de 2-3 cm în diametru.
  5. Încinge uleiul într-o tigaie la foc mare.
  6. Prăjește chiftelele timp de 5 minute, întorcându-le pe ambele părți pentru a se rumeni.

2 comentarii

  1. Doamna….trebuie sa te hotarasti. Sunt chiftele din carne de miel sau de vita?L Titltul este cu carne de miel. La punctul 1 (unu) scrie carne de vita. De fapt este reteta ca si din carne de porc,pasare ,cal sau din carnea pe care o consuma unii din Asia.Nimic deosebit.
    Succesuri!Vorba lui EBA SAU EBEI (stiti cine este)

    • A, e miel. E primul ingredient. S-a strecurat o greșală. Toți mai greșim, nu? Mulțumim că ne-ați semnalat-o!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.