Chifteluțe de morcovi și cartofi

  • Dificultate: Medie
  • 45 de minute
  • 4 porții

Chifteluțele vegetariene pot fi consumate ca atare, dar pot fi servite și ca garnitură sau ca aperitiv. În cazul de față folosim morcovi și un cartof mai mare și aromatizăm cu ceapă și pătrunjel. Urmează pașii și în 45 de minute masa-i gata.

Ingrediente necesare pentru chifteluțe de morcovi și cartofi

4 morcovi, tăiați în felii groase

apă

1 cartof, tăiat cuburi

1 ceapă, tăiată în sferturi

2 ouă

piper

sare

2 linguri pătrunjel, tocat

făină

Cum să prepari chifteluțe de morcovi și cartofi

  1. Adaugă morcovii într-o oală, acoperă-i cu apă și fierbe-i timp de 15 minute.
  2. Transferă morcovii fierți într-un mixer împreună cu cartoful, ceapa și ouăle. Presară cu sare și piper, apoi omogenizează.
  3. Transferă pasta de morcovi într-un castron, adaugă pătrunjelul, apoi amestecă cu mâna.
  4. Formează chifteluțele folosind cam o lingură de compoziție pentru fiecare. Nouă ne-au ieșit 24.
  5. Trece-le prin făină în timp ce încingi două degete de ulei într-o cratiță la foc potrivit spre iute.
  6. Prăjește-le 8-10 minute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *