Ingrediente necesare pentru chifteluțe de morcovi și cartofi
4 morcovi, tăiați în felii groase
apă
1 cartof, tăiat cuburi
1 ceapă, tăiată în sferturi
2 ouă
piper
sare
2 linguri pătrunjel, tocat
făină
Cum să gătești chifteluțe de morcovi și cartofi
- Adaugă morcovii într-o oală, acoperă-i cu apă și fierbe-i timp de 15 minute.
- Transferă morcovii fierți într-un mixer împreună cu cartoful, ceapa și ouăle. Presară cu sare și piper, apoi omogenizează.
- Transferă pasta de morcovi într-un castron, adaugă pătrunjelul, apoi amestecă cu mâna.
- Formează chifteluțele folosind cam o lingură de compoziție pentru fiecare. Nouă ne-au ieșit 24.
- Trece-le prin făină în timp ce încingi două degete de ulei într-o cratiță la foc potrivit spre iute.
- Prăjește-le 8-10 minute.