Chifteluțe de pește cu cartof dulce
Sardinele sunt un pește foarte gustos, plin de acizi grași Omega-3 și recomandat într-o dietă sănătoasă. Dacă nu le găsim proaspete, putem folosi și sardine din conservă. Cu ele am făcut niște chifteluțe delicioase, în care am mai adăugat cartof dulce, ceapă verde și le-am dat printr-o crustă de mălai. Noi suntem tare mândri de rețeta noastră și vă invităm să o descoperiți.
Ingrediente necesare pentru chifteluțe de pește cu cartof dulce
2 cartofi dulci fierți, zdrobiți
100 grame sardine în ulei de măsline
1 ceapă verde, tocată
1 mână coriandru, tocată
1 lingură ulei de măsline
50 grame mălai
piper
sare
ulei pentru prăjit
Cum să prepari chifteluțe de pește cu cartof dulce
- Amestecă într-un bol cartofii dulci împreună cu sardinele în ulei.
- Adaugă ceapa verde, coriandrul, uleiul de măsline, mălaiul și asezonează cu sare și piper.
- Amestecă bine compoziția, iar apoi formează cu mâna chifteluțe de mărime potrivită.
- Înainte de a le prăji, dă chifteluțele la frigider pentru 30 de minute.
- Prăjește chifteluțele timp de 6 minute pe ambele părți.