Chifteluțe de porc la cuptor, cu spaghete și sos pesto

  • Dificultate: Medie
  • 1 oră
  • 4 porții

Chifteluțele merg de minune alături de o porție de paste, și trebuie să recunoaștem că ne era mare poftă de ele. Ale noastre sunt din carne de porc, dar le-am gătit în cuptor pentru a folosi mai puțin ulei. La rețeta de paste am adăugat puțin sos pesto, și câțiva fulgi de migdale care dau o textură mai crocantă.

Ingrediente necesare pentru chifteluțe de porc la cuptor, cu spaghete și sos pesto

500 grame carne tocată de porc

1 morcov, dat pe răzătoare

1 ou

1 linguriță oregano

½ linguriță nucșoară

1 linguriță usturoi pudră

sare

piper

500 grame spaghete, fierte

1 linguriță fulgi de migdale

2 linguri sos pesto

 

Cum să prepari chifteluțe de porc la cuptor, cu spaghete și sos pesto

  1. Adaugă carnea tocată, morcovul și oul într-un bol mare.
  2. Asezonează cu oregano, nucșoară, usturoi pudră, sare și piper. Amestecă bine până când omogenizezi compoziția.
  3. Formează chifteluțe de mărime potrivită.
  4. Tapetează o tavă de cuptor cu hârtie de copt și așază chifteluțele.
  5. Dă-le la cuptor pentru 40 de minute, la 190 de grade Celsius.
  6. Amestecă spaghetele cu sosul pesto și fulgii de migdale.
  7. Servește-le cu chifteluțele de porc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *