Chifteluțe de porc la cuptor, cu spaghete și sos pesto
Chifteluțele merg de minune alături de o porție de paste, și trebuie să recunoaștem că ne era mare poftă de ele. Ale noastre sunt din carne de porc, dar le-am gătit în cuptor pentru a folosi mai puțin ulei. La rețeta de paste am adăugat puțin sos pesto, și câțiva fulgi de migdale care dau o textură mai crocantă.
Ingrediente necesare pentru chifteluțe de porc la cuptor, cu spaghete și sos pesto
500 grame carne tocată de porc
1 morcov, dat pe răzătoare
1 ou
1 linguriță oregano
½ linguriță nucșoară
1 linguriță usturoi pudră
sare
piper
500 grame spaghete, fierte
1 linguriță fulgi de migdale
2 linguri sos pesto
Cum să prepari chifteluțe de porc la cuptor, cu spaghete și sos pesto
- Adaugă carnea tocată, morcovul și oul într-un bol mare.
- Asezonează cu oregano, nucșoară, usturoi pudră, sare și piper. Amestecă bine până când omogenizezi compoziția.
- Formează chifteluțe de mărime potrivită.
- Tapetează o tavă de cuptor cu hârtie de copt și așază chifteluțele.
- Dă-le la cuptor pentru 40 de minute, la 190 de grade Celsius.
- Amestecă spaghetele cu sosul pesto și fulgii de migdale.
- Servește-le cu chifteluțele de porc.