Chifteluțe de pui servite cu pastă de avocado

  • Dificultate: Medie
  • 1 oră și 20 de minute
  • 4 porții

Căutați un snack sănătos? Vă puteți îndrepta atenția spre chifteluțe. Vom face unele din carne de pui, gătite în cuptor. Astfel, vom reduce drastic aportul de grăsimi nesănătoase. Vom alătura unele sănătoase prin sosul de avocado. Astfel, acest preparat nu este doar sănătos, ci și foarte gustos!

Ingrediente necesare pentru chifteluțe de pui servite cu pastă de avocado

350 grame piept de pui tocat

1 ou

1 lingură făină de năut

½ ceapă, cubulețe

½ linguriță turmeric

½ linguriță sare

½ linguriță boia

½ linguriță piper

1 mână pătrunjel, tocat

1 linguriță ulei de măsline

1 avocado, tăiat pe jumătate

2 linguri smântână

1 linguriță suc de lămâie

Cum să prepari chifteluțe de pui servite cu pastă de avocado

  1. Adaugă carnea tocată, oul, făina de năut și ceapa într-un bol mare.
  2. Asezonează cu turmeric, sare, piper și boia. Adaugă pătrunjelul și uleiul de măsline, apoi amestecă folosindu-ți mâinile.
  3. Acoperă compoziția cu folie de plastic și dă-o la frigider pentru 30 de minute.
  4. Formează chifteluțe din compoziția obținută. Așază-le într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și dă-le la cuptor pentru 25 de minute, la 180 de grade Celsius.
  5. Scoate pulpa de avocado și adaugă-o într-un bol. Adaugă smântâna, sucul de lămâie și omogenizează cu o furculiță.
  6. Servește chifteluțele cu sosul de avocado și servește cu puțin pătrunjel tocat pe deasupra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *