Ingrediente necesare pentru chifteluțe de pui servite cu pastă de avocado
350 grame piept de pui tocat
1 ou
1 lingură făină de năut
½ ceapă, cubulețe
½ linguriță turmeric
½ linguriță sare
½ linguriță boia
½ linguriță piper
1 mână pătrunjel, tocat
1 linguriță ulei de măsline
1 avocado, tăiat pe jumătate
2 linguri smântână
1 linguriță suc de lămâie
Cum să gătești chifteluțe de pui servite cu pastă de avocado
- Adaugă carnea tocată, oul, făina de năut și ceapa într-un bol mare.
- Asezonează cu turmeric, sare, piper și boia. Adaugă pătrunjelul și uleiul de măsline, apoi amestecă folosindu-ți mâinile.
- Acoperă compoziția cu folie de plastic și dă-o la frigider pentru 30 de minute.
- Formează chifteluțe din compoziția obținută. Așază-le într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și dă-le la cuptor pentru 25 de minute, la 180 de grade Celsius.
- Scoate pulpa de avocado și adaugă-o într-un bol. Adaugă smântâna, sucul de lămâie și omogenizează cu o furculiță.
- Servește chifteluțele cu sosul de avocado și servește cu puțin pătrunjel tocat pe deasupra.