Chifteluțe de vită în stil vietnamez (Bun Cha)

  • Dificultate: Medie
  • 40 de minute
  • 4 porții
Chifteluțe de vită în stil vietnamez (Bun Cha)

Deși în mod tradițional se fac cu carne de porc, chifteluțele noastre sunt făcute din carne de vită, pentru că ne-am dorit să mai tăiem puțin din grăsimi. Am alăturat și un sos picant și plin de arome, și am servit totul pe un pat de tăiței din orez și salată. Exact ca în Vietnam!

Ingrediente necesare pentru chifteluțe de vită în stil vietnamez (Bun Cha)

250 grame tăiței din orez

apă fiartă

1 lingură ulei

1 baton lemongrass, felii subțiri

1 lingură ghimbir, cubulețe

2 căței usturoi

450 grame carne tocată de vită

sare

piper

2 lingurițe zahăr

1/2 linguriță ulei de pește

3 linguri apă

1 linguriță ardei iute, tocat

1 linguriță suc de lămâie

 

Chifteluțe de vită în stil vietnamez (Bun Cha) - mod de preparare

  1. Lasă tăițeii la înmuiat în apă caldă timp de 10 minute.
  2. Pasează uleiul, lemongrass-ul și ghimbirul într-un blender.
  3. Adaugă carnea tocată, sarea, piperul, 1 linguriță zahăr și uleiul de pește într-un bol. Amestecă ușor folosind o furculiță.
  4. Formează chifteluțe de mărime potrivită din amestecul de carne.
  5. Prăjește chifteluțele în puțin ulei încins timp de 4-6 minute pe ambele părți.
  6. Amestecă apa, usturoiul zdrobit, ardeiul iute și sucul de lămâie într-un bol mai mic.
  7. Servește chifteluțele pe un pat de tăiței, împreună cu sosul.
  8. Opțional, presară câteva semințe de susan, ridichi, morcov, ardei iute și castravete, toate feliate subțire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *