Chifteluțe din piept de pui cu măr

  • Dificultate: Medie
  • 40 de minute
  • 4 porții

Haideți să schimbăm un pic arhicunoscutele chifteluțe. Putem face asta și adăugând noi ingrediente în compoziție. Măr ras, bunăoară. Aromatizăm cu cimbru și pătrunjel, pasăm totul și apoi la tigaie cu chifteluțele. Simțiți aroma? Puteți să le serviți și cu un dip roșu sau chiar cu muștar.

Ingrediente necesare pentru chifteluțe din piept de pui cu măr

1 lingură ulei de măsline
1 ceapă, mărunțită
150 g piept de pui, tocat
½ cană supă de pui
100 g panko
sare
1 linguriță cimbru uscat
1 măr, ras
pătrunjel proaspăt
piper
2 linguri făină

Cum să prepari chifteluțe din piept de pui cu măr

  1. Încălzește uleiul de măsline într-o tigaie la foc mic.
  2. Adaugă ceapa și călește-o.
  3. Adaugă pieptul de pui tocat și dă focul la moderat. Gătește până ce carnea începe să-și schimbe culoarea.
  4. Adaugă supa de pui și gătește 10 minute.
  5. Adaugă în blender pesmetul panko, cimbrul, mărul, câteva frunze de pătrunjel și asezonează cu sare și piper.
  6. Transferă în blender și amestecul gătit de carne tocată. Pasează.
  7. Rulează chifteluțe rotunde.
  8. Încinge două degete de ulei într-o tigaie adâncă, tăvălește chifteluțele prin făină și dă-le drumul în uleiul încins.
  9. Prăjește-le până se rumenesc pe toate părțile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *