Ingrediente necesare pentru chifteluțe din piept de pui cu măr
1 lingură ulei de măsline
1 ceapă, mărunțită
150 g piept de pui, tocat
½ cană supă de pui
100 g panko
sare
1 linguriță cimbru uscat
1 măr, ras
pătrunjel proaspăt
piper
2 linguri făină
Cum să gătești chifteluțe din piept de pui cu măr
- Încălzește uleiul de măsline într-o tigaie la foc mic.
- Adaugă ceapa și călește-o.
- Adaugă pieptul de pui tocat și dă focul la moderat. Gătește până ce carnea începe să-și schimbe culoarea.
- Adaugă supa de pui și gătește 10 minute.
- Adaugă în blender pesmetul panko, cimbrul, mărul, câteva frunze de pătrunjel și asezonează cu sare și piper.
- Transferă în blender și amestecul gătit de carne tocată. Pasează.
- Rulează chifteluțe rotunde.
- Încinge două degete de ulei într-o tigaie adâncă, tăvălește chifteluțele prin făină și dă-le drumul în uleiul încins.
- Prăjește-le până se rumenesc pe toate părțile.