Chifteluțe marinate în stil asiatic

  • Dificultate: Medie
  • 50 de minute
  • 4 porții

Dacă ți se pare că această rețetă are un aer asiatic, să știi că nu ești departe de adevăr. În realizarea ei, ne-am lăsat influențați, într-adevăr, de bucătăria Asiei. Nu ai decât să-ți pui deoparte 50 de minute și să încerci și tu să faci aceste chifteluțe din carne de porc “upgradată” cu pesmet panko, cu tot felul de legume și cu un sos de roșii gros. Și ca să rămânem în ton, servește toate astea cu un pilaf sau cu orice altă mâncare de orez.

Ingrediente necesare pentru chifteluțe marinate în stil asiatic

1 ceapă, tăiată în patru
1 morcov, feliat
1 țelină apio, tocată
1 ardei gras galben, cubulețe
1/2 kg carne tocată de porc
1 ou
1/2 linguriță piper
100 g panko
250 g roșii la conservă
3 căței de usturoi, zdrobiți
sare
piper
2 linguri apă
1 lingură zahăr
busuioc proaspăt

Cum să gătești chifteluțe marinate în stil asiatic

  1. Adaugă ceapa, morcovul, țelina și ardeiul în blender și pasează-le.
  2. Transferă pireul de legume într-un castron, adaugă carnea tocată, oul și piper după gust amestecă.
  3. Adaugă pesmetul panko și omogenizează.
  4. Din acest amestec rulează chiftelele, apoi așază-le într-o tavă de copt pe hârtie pergament.
  5. Lasă-le la cuptor 30 minute la 180ºC.
  6. Adaugă într-o oală la foc mic, roșiile la conservă, usturoiul și apa.
  7. Asezonează cu sare și piper și gătește până dă în clocot.
  8. Completează cu zahărul și busuiocul, gătește încă 1 minut și ia de pe foc.
  9. Servește chiftelele și sosul cu un pilaf.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *