Chifteluțe marinate, la cuptor

  • Dificultate: Medie
  • 1 oră
  • 4 porții

Chifteluțele marinate sunt un preparat destul de clasic în bucătăria noastră, dar astăzi ne-am hotărât să venim cu ceva nou. Mutăm chifteluțele cu sos într-un vas de cuptor, adăugăm puțină brânză și mascarpone, și dăm totul la cuptor vreme de maxim jumătate de ceas. Cu această ocazie, veți redescoperi o rețetă clasică, dar cu un mic twist!

Ingrediente necesare pentru chifteluțe marinate, la cuptor

250 grame carne tocată de porc

250 grame carne tocată de vită

1 ou

1 lingură pesmet

1 linguriță semințe de fenicul

1 linguriță oregano

sare

piper

ulei pentru prăjit

1 ceapă, dată pe răzătoare

2 căței usturoi, zdrobiți

2 foi de dafin

1 cană roșii la conservă

1 cană sos de roșii

1 linguriță oțet balsamic

1 lingură zahăr brun

150 grame mozzarella, dată pe răzătoare

2 linguri mascarpone

 

Cum să prepari chifteluțe marinate, la cuptor

  1. Adaugă carnea tocată într-un bol mare împreună cu un ou, pesmet, semințe de fenicul, oregano, sare și piper.
  2. Amestecă totul folosind o spatulă până omogenizezi compoziția și formează chifteluțele cu mâna.
  3. Încinge uleiul într-o tigaie la foc mediu și prăjește chifteluțele timp de 5 minute. Scoate-le apoi pe un prosop de hârtie.
  4. Încinge puțin ulei în altă tigaie, și adaugă ceapa, usturoiul și foile de dafin. Călește-le timp de 2 minute.
  5. Adaugă roșiile la conservă, sosul de roșii, și asezonează cu sare, piper, oțet balsamic și zahăr brun.
  6. Gătește totul la foc mic timp de 15 minute.
  7. Amestecă mozzarella și brânza mascarpone într-un bol mic.
  8. Adaugă chifteluțele peste sos împreună cu amestecul de brânzeturi.
  9. Dă totul la cuptor pentru 25 de minute, la 180 de grade Celsius.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *