Chifteluțe marinate, la cuptor
Chifteluțele marinate sunt un preparat destul de clasic în bucătăria noastră, dar astăzi ne-am hotărât să venim cu ceva nou. Mutăm chifteluțele cu sos într-un vas de cuptor, adăugăm puțină brânză și mascarpone, și dăm totul la cuptor vreme de maxim jumătate de ceas. Cu această ocazie, veți redescoperi o rețetă clasică, dar cu un mic twist!
Ingrediente necesare pentru chifteluțe marinate, la cuptor
250 grame carne tocată de porc
250 grame carne tocată de vită
1 ou
1 lingură pesmet
1 linguriță semințe de fenicul
1 linguriță oregano
sare
piper
ulei pentru prăjit
1 ceapă, dată pe răzătoare
2 căței usturoi, zdrobiți
2 foi de dafin
1 cană roșii la conservă
1 cană sos de roșii
1 linguriță oțet balsamic
1 lingură zahăr brun
150 grame mozzarella, dată pe răzătoare
2 linguri mascarpone
Cum să prepari chifteluțe marinate, la cuptor
- Adaugă carnea tocată într-un bol mare împreună cu un ou, pesmet, semințe de fenicul, oregano, sare și piper.
- Amestecă totul folosind o spatulă până omogenizezi compoziția și formează chifteluțele cu mâna.
- Încinge uleiul într-o tigaie la foc mediu și prăjește chifteluțele timp de 5 minute. Scoate-le apoi pe un prosop de hârtie.
- Încinge puțin ulei în altă tigaie, și adaugă ceapa, usturoiul și foile de dafin. Călește-le timp de 2 minute.
- Adaugă roșiile la conservă, sosul de roșii, și asezonează cu sare, piper, oțet balsamic și zahăr brun.
- Gătește totul la foc mic timp de 15 minute.
- Amestecă mozzarella și brânza mascarpone într-un bol mic.
- Adaugă chifteluțele peste sos împreună cu amestecul de brânzeturi.
- Dă totul la cuptor pentru 25 de minute, la 180 de grade Celsius.