Chipsuri de cartofi la cuptor
Cartofi prăjiți toată ziua, nu e prea bine. Putem să evităm uleiul încins și “binefacerile” lui gătind cartofii la cuptor, nu înainte de a-i felia ca pe chipsuri. Este, de departe, mai puțin gras și mai sănătos. Folosim doar un pic de ulei de măsline și aromatizăm și cu usturoi și cu rozmarin. Ăștia da cartofi!
Ingrediente necesare pentru chipsuri de cartofi la cuptor
4 cartofi noi, felii subțiri
3-4 căței de usturoi, zdrobiți
rozmarin, frunzulițe
5-6 lingurițe ulei de măsline
sare
piper
3-4 crenguțe de rozmarin
1 cană supă de legume
Cum să prepari chipsuri de cartofi la cuptor
- Fă un mujdei cu usturoiul, frunzulițele de rozmarin, 2-3 lingurițe de ulei de măsline, sare și piper, după gust. Lasă deoparte.
- Unge un vas de copt de mărime potrivită cu uleiul de măsline rămas și așază feliile de cartofi în poziție verticală și întrepătrunse.
- Unge cu mujdeiul, așază crenguțele de rozmarin, apoi toarnă peste ele supa de legume.
- Dă la cuptor 45 de minute la 180⁰C.