Chutney de cătină

  • Dificultate: Medie
  • 40 de minute
  • 4 porții

Cătina este un ingredient plin de vitamine și antioxidanți, cu o aromă destul de unică. Întrucât suntem mari fani ai ei, ne-am hotărât să o folosim într-un preparat special, spunem noi. Am adus-o ca ingredient principal într-un chutney, alături de o mulțime de ingrediente, care de care mai surprinzătoare. Este un preparat cu arome unice, pe care vă invităm cu drag să îl testați.

Ingrediente necesare pentru chutney de cătină

1 lingură unt

20 grame arpagic

200 grame zahăr brun

1 linguriță scorțișoară

1 linguriță ghimbir ras

piper

sare

1 ardei roșu, tăiat în cubulețe

1 linguriță cuișoare

1 linguriță usturoi, zdrobit

1 țelină apio, felii subțiri

1 măr, cubulețe

1 piersică, cubulețe

250 ml cidru

3 linguri cătină

 

Chutney de cătină - mod de preparare

  1. Topește untul într-o cratiță la foc mediu.
  2. Adaugă arpagicul, zahărul brun și amestecă bine. Asezonează cu scorțișoară, ghimbir, sare și piper.
  3. Adaugă ardei roșu, cuișoare, usturoi, țelină apio, măr și piersică. Toarnă cidrul și fierbe preparatul la foc mic timp de 20 minute.
  4. Adaugă cătina și mai ține preparatul pe foc încă 5 minute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *