Chutney de cătină

Cătina este un ingredient plin de vitamine și antioxidanți, cu o aromă destul de unică. Întrucât suntem mari fani ai ei, ne-am hotărât să o folosim într-un preparat special, spunem noi. Am adus-o ca ingredient principal într-un chutney, alături de o mulțime de ingrediente, care de care mai surprinzătoare. Este un preparat cu arome unice, pe care vă invităm cu drag să îl testați.
Ingrediente necesare pentru chutney de cătină
1 lingură unt
20 grame arpagic
200 grame zahăr brun
1 linguriță scorțișoară
1 linguriță ghimbir ras
piper
sare
1 ardei roșu, tăiat în cubulețe
1 linguriță cuișoare
1 linguriță usturoi, zdrobit
1 țelină apio, felii subțiri
1 măr, cubulețe
1 piersică, cubulețe
250 ml cidru
3 linguri cătină
Cum să prepari chutney de cătină
- Topește untul într-o cratiță la foc mediu.
- Adaugă arpagicul, zahărul brun și amestecă bine. Asezonează cu scorțișoară, ghimbir, sare și piper.
- Adaugă ardei roșu, cuișoare, usturoi, țelină apio, măr și piersică. Toarnă cidrul și fierbe preparatul la foc mic timp de 20 minute.
- Adaugă cătina și mai ține preparatul pe foc încă 5 minute.