Ciocănele condimentate
Ciocănele (sau copănele) pe grătar? Nimic mai simplu, însă mai întâi e bine să acordăm atenție condimentării. De data asta le marinăm, lăsându-le cam 2 ore acoperite cu un amestec iute și acrișor în același timp. Hai neamule la proteine gustoase, fără carbohidrați!
Ingrediente necesare pentru ciocănele condimentate
1 linguriță suc de lămâie
1 linguriță suc de lime
3-4 căței de usturoi, zdrobiți
1-2 chili, mărunțiți
1 linguriță boia
1 linguriță oregano
2 lingurițe oțet din cidru de mere
sare de mare
piper
6 copane de pui, fără piele
Cum să prepari ciocănele condimentate
- Într-un castron, amestecă sucul de lămâie cu sucul de lime, usturoiul, chili, boia, oregano și oțetul. Asezonează cu sare de mare și piper.
- Pune copănelele într-un castron încăpător, adaugă compoziția și amestecă.
- Acoperă castronul cu folie de plastic și lasă la marinat 2 ore.
- Pune-le pe grătar 10-12 minute.