Ciocănele de pui cu legume de toamnă, la cuptor
Orice-ar fi, vom găsi mereu loc în bucătăriile noastre pentru copănelele de pui. Sunt bogate în aromă, și le putem găti în nenumerate feluri. Astăzi le-am marinat bine cu ierburi și le-am gătit în cuptor alături de dovleac, cartof dulce și puțin măr. Veți regăsi nenumărate arome în acest preparat, așa că pregătiți-vă pentru o călătorie culinară.
Ingrediente necesare pentru ciocănele de pui cu legume de toamnă, la cuptor
4 ciocănele de pui
1 lingură ulei de măsline
2 lingurițe oțet de mere
1 linguriță rozmarin
1 linguriță salvie
1 linguriță cimbru
4 căței usturoi, zdrobiți
1 lingură ulei
1 dovleac, felii subțiri
1 cartof dulce, felii subțiri
2 cepe, tăiate în sferturi
1 măr, felii subțiri
cimbru proaspăt
rozmarin proaspăt
semințe de dovleac
semințe de rodie
Cum să prepari ciocănele de pui cu legume de toamnă, la cuptor
- Așază ciocănelele într-un vas, toarnă uleiul de măsline și oțetul, apoi asezonează cu rozmarin, salvie, cimbru și usturoi.
- Acoperă cu o folie de plastic și lasă carnea la marinat timp de 15 minute.
- Toarnă uleiul pe fundul unui vas de cuptor și așază feliile de dovleac și cartof. Adaugă ceapa, mărul, ciocănelele, rozmarinul și cimbrul.
- Dă la cuptor pentru 30 de minute, la 170 de grade Celsius.
- Scoate preparatul din cuptor și presară semințe de dovleac și de rodie.