Ciocănele de pui cu legume de toamnă, la cuptor

  • Dificultate: Medie
  • 1 oră
  • 4 porții

Orice-ar fi, vom găsi mereu loc în bucătăriile noastre pentru copănelele de pui. Sunt bogate în aromă, și le putem găti în nenumerate feluri. Astăzi le-am marinat bine cu ierburi și le-am gătit în cuptor alături de dovleac, cartof dulce și puțin măr. Veți regăsi nenumărate arome în acest preparat, așa că pregătiți-vă pentru o călătorie culinară.

Ingrediente necesare pentru ciocănele de pui cu legume de toamnă, la cuptor

4 ciocănele de pui

1 lingură ulei de măsline

2 lingurițe oțet de mere

1 linguriță rozmarin

1 linguriță salvie

1 linguriță cimbru

4 căței usturoi, zdrobiți

1 lingură ulei

1 dovleac, felii subțiri

1 cartof dulce, felii subțiri

2 cepe, tăiate în sferturi

1 măr, felii subțiri

cimbru proaspăt

rozmarin proaspăt

semințe de dovleac

semințe de rodie

 

Cum să prepari ciocănele de pui cu legume de toamnă, la cuptor

  1. Așază ciocănelele într-un vas, toarnă uleiul de măsline și oțetul, apoi asezonează cu rozmarin, salvie, cimbru și usturoi.
  2. Acoperă cu o folie de plastic și lasă carnea la marinat timp de 15 minute.
  3. Toarnă uleiul pe fundul unui vas de cuptor și așază feliile de dovleac și cartof. Adaugă ceapa, mărul, ciocănelele, rozmarinul și cimbrul.
  4. Dă la cuptor pentru 30 de minute, la 170 de grade Celsius.
  5. Scoate preparatul din cuptor și presară semințe de dovleac și de rodie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *