Ciocolată caldă de casă

  • Dificultate: Mică
  • 15 minute
  • 2 porții

Cui i-e poftă de ciocolată caldă? Suntem siguri că răspunsul e da, altfel sigur nu v-ați fi aflat aici. Iar cea mai bună ciocolată caldă este aceea pe care o faceți voi de la zero. Fără chimicale, fără alte adaosuri, doar cu ingrediente naturale. V-am trezit interesul? Hai atunci să trecem la treabă!

Ingrediente necesare pentru ciocolată caldă de casă

1 lingură zahăr brun

2 linguri cacao

1/2 linguriță sare

1/2 linguriță scorțișoară

2 linguri apă

250 ml lapte

50 grame ciocolată neagră

 

Cum să gătești ciocolată caldă de casă

  1. Amestecă într-un bol zahărul brun împreună cu cacao, sare și scorțișoară.
  2. Toarnă treptat apa și laptele și încorporează folosind un tel.
  3. Toarnă amestecul într-o cratiță și pune-o pe aragaz la foc mic.
  4. Ține pe foc timp de 5 minute, amestecând din când în când cu telul.
  5. Adaugă ciocolata neagră și amestecă din nou, până când aceasta se topește.
  6. Ia de pe foc ciocolata caldă și toarnă-o în pahare de servire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *