Ciolan afumat cu fasole, la cuptor
Ciolanul de porc este o specialitate culinară care merită încercată. Este un preparat savuros, pe care îl vom întâlni și în alte regiuni ale globului precum Asia. Cel mai gustos este cel afumat, iar o garnitură cu care se potrivește de minune este fasolea. Gătiți preparatul în cuptor pentru a combina mai bine toate aceste arome.
Ingrediente necesare pentru ciolan afumat cu fasole, la cuptor
foi de dafin
1 lingură piper boabe
1 kg ciolan afumat de porc
30 ml ulei
2 cepe, tocate
1 ardei gras roșu, cubulețe
800 grame fasole albă la conservă
1 cană apă
2 linguri pastă de tomate
sare
piper
cimbru proaspăt
Cum să prepari ciolan afumat cu fasole, la cuptor
- Umple o cratiță pe jumătate cu apă și pune-o la fiert. Adaugă 3-4 foi de dafin, piperul boabe și ciolanul de porc. Acoperă-l cu un capac și gătește-l timp de 50 de minute.
- Încinge uleiul într-o altă cratiță la foc mic și începe să călești ceapa.
- Adaugă ardeiul gras și amestecă bine.
- Adaugă fasolea, apa, pasta de tomate, sarea și piperul. Amestecă bine și gătește preparatul timp de 10 minute.
- Mută legumele împreună cu ciolanul într-un vas de cuptor.
- Asezonează cu cimbru, acoperă cu un capac și dă la cuptor pentru următoarele 40 de minute, la 180 de grade Celsius.