Ciolan afumat cu fasole, la cuptor

  • Dificultate: Mare
  • 2 ore
  • 4 porții
Ciolan afumat cu fasole, la cuptor

Ciolanul de porc afumat este o specialitate culinară care merită încercată. Este un preparat savuros, pe care îl vom întâlni și în alte regiuni ale globului precum Asia. Cel mai gustos este cel afumat, iar o garnitură cu care se potrivește de minune este fasolea. Gătiți preparatul în cuptor pentru a combina mai bine toate aceste arome.

Ingrediente necesare pentru ciolan afumat cu fasole, la cuptor

foi de dafin

1 lingură piper boabe

1 kg ciolan afumat de porc

30 ml ulei

2 cepe, tocate

1 ardei gras roșu, cubulețe

800 grame fasole albă la conservă

1 cană apă

2 linguri pastă de tomate

sare

piper

cimbru proaspăt

Ciolan afumat cu fasole, la cuptor - mod de preparare

  1. Umple o cratiță pe jumătate cu apă și pune-o la fiert. Adaugă 3-4 foi de dafin, piperul boabe și ciolanul de porc. Acoperă-l cu un capac și gătește-l timp de 50 de minute.
  2. Încinge uleiul într-o altă cratiță la foc mic și începe să călești ceapa.
  3. Adaugă ardeiul gras și amestecă bine.
  4. Adaugă fasolea, apa, pasta de tomate, sarea și piperul. Amestecă bine și gătește preparatul timp de 10 minute.
  5. Mută legumele împreună cu ciolanul într-un vas de cuptor.
  6. Asezonează cu cimbru, acoperă cu un capac și dă la cuptor pentru următoarele 40 de minute, la 180 de grade Celsius.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *