Ciorbă cu inimi și pipote de pui

  • Dificultate: Medie
  • 1 oră și 30 de minute
  • 4 porții
Ciorbă cu inimi și pipote de pui

Poate că nu cumpărați în fiecare zi pipote, inimi, ori gâturi de pui, dar să știți că au și ele utilitățile lor. Poți face o ciorbă delicioasă, așa cum numai mama sau bunica putea reuși în copilărie. Pentru cea mai bună ciorbă de pui, poți adăuga și niște aripioare, însă trebuie musai să o acrești cu borș și să o dregi cu smântână.

Ingrediente necesare pentru ciorbă cu inimi și pipote de pui

250 grame pipote de pui

250 grame inimi de pui

200 grame gâturi de pui

2 aripi de pui

1 ceapă, tocată

2 morcovi, tocați

1 rădăcină de pătrunjel, tocată

1 țelină mică, tocată

1 păstârnac, tocat

sare

100 grame orez

250 ml suc de roșii

1 l borș

150 grame smântână

1 gălbenuș

pătrunjel tocat

Ciorbă cu inimi și pipote de pui - mod de preparare

  1. Adaugă pipotele, inimile, gâturile și aripile de pui într-o cratiță și pune-o la foc potrivit.
  2. Acoperă cu aproximativ 2 litri de apă și fierbe carnea de pui timp de 30 de minute.
  3. Adaugă legumele tocate și un praf de sare. Fierbe timp de 30 de minute.
  4. Adaugă orezul și fierbe cu capac încă 10 minute.
  5. Toarnă sucul de roșii și borșul.
  6. Amestecă smântâna cu gălbenușul într-un bol și folosește acest amestec pentru a drege ciorba.
  7. Ține ciorba pe foc încă 4-5 minute și presară la final puțin pătrunjel tocat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *