Ciorbă cu perișoare de pește

  • Dificultate: Medie
  • 1 oră și 5 minute
  • 4 porții

Ciorba de cod cu perișoare te duce cu gândul la mare. Am pus în ea de toate, chiar și zeamă de varză. Peștele dă perișoarelor o textură mai fină decât a acelora din carne de porc sau pasăre, astfel ca ai impresia că ți se topesc în gură. Haideți să încercați!

Ingrediente necesare pentru ciorbă cu perișoare de pește

1 lingură ulei

1 ceapă, mărunțită

2 litri apă

500 grame file de cod, mărunțit

2 rădăcini de pătrunjel, tăiate cubulețe

2 morcovi, tăiați felii

2 cartofi, tăiați cubulețe

½ ardei gras roșu, tocat

500 ml bulion

sare

piper

1 cană zeamă de varză

1 gălbenuș, bătut

1 lingură pesmet

1 lingură făină

1 lingură orez

½ cană pătrunjel tocat

Cum să prepari ciorbă cu perișoare de pește

  1. Călește ceapa în ulei într-o oală mai mare la foc mic.
  2. Adaugă apa și cam jumătate din codul mărunțit, acoperă cu capacul și fierbe 25 minute.
  3. Completează cu rădăcina de pătrunjel, morcovii, cartofii și ardeiul gras, adaugă bulionul și asezonează cu sare și piper. Acoperă din nou și fierbe încă 15 minute.
  4. Adaugă zeama de varză, acoperă și lasă să dea în clocot.
  5. Între timp, amestecă într-un castron cantitatea de cod rămasă (aproximativ o jumătate) cu gălbenușul, pesmetul și 1 linguriță de făină.
  6. Pe măsură ce amesteci, adaugă și făina rămasa (cam 2 lingurițe), apoi și orezul.
  7. Fă perișoare din acest amestec și adaugă-le și pe ele în oală. Pune și pătrunjelul, lasă să clocoteasca încă 10-15 minute, apoi ia de pe foc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *