Ciorbă cu perișoare de pește
Ciorba de cod cu perișoare te duce cu gândul la mare. Am pus în ea de toate, chiar și zeamă de varză. Peștele dă perișoarelor o textură mai fină decât a acelora din carne de porc sau pasăre, astfel ca ai impresia că ți se topesc în gură. Haideți să încercați!
Ingrediente necesare pentru ciorbă cu perișoare de pește
1 lingură ulei
1 ceapă, mărunțită
2 litri apă
500 grame file de cod, mărunțit
2 rădăcini de pătrunjel, tăiate cubulețe
2 morcovi, tăiați felii
2 cartofi, tăiați cubulețe
½ ardei gras roșu, tocat
500 ml bulion
sare
piper
1 cană zeamă de varză
1 gălbenuș, bătut
1 lingură pesmet
1 lingură făină
1 lingură orez
½ cană pătrunjel tocat
Cum să prepari ciorbă cu perișoare de pește
- Călește ceapa în ulei într-o oală mai mare la foc mic.
- Adaugă apa și cam jumătate din codul mărunțit, acoperă cu capacul și fierbe 25 minute.
- Completează cu rădăcina de pătrunjel, morcovii, cartofii și ardeiul gras, adaugă bulionul și asezonează cu sare și piper. Acoperă din nou și fierbe încă 15 minute.
- Adaugă zeama de varză, acoperă și lasă să dea în clocot.
- Între timp, amestecă într-un castron cantitatea de cod rămasă (aproximativ o jumătate) cu gălbenușul, pesmetul și 1 linguriță de făină.
- Pe măsură ce amesteci, adaugă și făina rămasa (cam 2 lingurițe), apoi și orezul.
- Fă perișoare din acest amestec și adaugă-le și pe ele în oală. Pune și pătrunjelul, lasă să clocoteasca încă 10-15 minute, apoi ia de pe foc.