Ciorbă de burtă vegetariană

Ciorba de burtă? O delicatesă, fără doar și poate. Nu și pentru vegetarieni și vegani însă! Din fericire pentru ei, lucrurile sunt pe cale să se schimbe. Am înlocuit burta de vită cu ciuperci pleurotus, acestea din urmă având o textură și gust chiar apropiat de original. Această ciorbă nu are nici smântâna, dar veți vedea că am înlocuit-o cu un ingredient surpriză. Această rețetă poate fi încercată chiar și într-o zi de post!
Ingrediente necesare pentru ciorbă de burtă vegetariană
150 grame nuci caju
1 litri apă
1 lingură ulei de măsline
500 grame ciuperci pleurotus, fâșii subțiri
2 căței de usturoi, zdrobiți
sare
piper
½ lămâie
1 mână mărar, tocat
Cum să prepari ciorbă de burtă vegetariană
- Lasă nucile caju la înmuiat timp de 4 ore în puțină apă.
- Mută apoi nucile hidratate împreună cu 1.5 litri de apă într-un blender.
- Pasează până când obții o compoziție omogenă.
- Încinge uleiul de măsline într-o tigaie încinsă la foc mediu.
- Adaugă ciupercile și călește-le timp de 7 minute. Adaugă usturoi, sare și piper.
- Mută ciupercile în 2 boluri de servire și stoarce sucul de lămâie peste ele.
- Adaugă zeama din blender și servește cu mărar tocat pe deasupra.