Ingrediente necesare pentru ciorbă de burtă vegetariană
150 grame nuci caju
1 litri apă
1 lingură ulei de măsline
500 grame ciuperci pleurotus, fâșii subțiri
2 căței de usturoi, zdrobiți
sare
piper
½ lămâie
1 mână mărar, tocat
Cum să gătești ciorbă de burtă vegetariană
- Lasă nucile caju la înmuiat timp de 4 ore în puțină apă.
- Mută apoi nucile hidratate împreună cu 1.5 litri de apă într-un blender.
- Pasează până când obții o compoziție omogenă.
- Încinge uleiul de măsline într-o tigaie încinsă la foc mediu.
- Adaugă ciupercile și călește-le timp de 7 minute. Adaugă usturoi, sare și piper.
- Mută ciupercile în 2 boluri de servire și stoarce sucul de lămâie peste ele.
- Adaugă zeama din blender și servește cu mărar tocat pe deasupra.