Ciorbă de castraveți murați
Iată aici o rețetă cu adevărat tradițională! Dacă aveai impresia că niște castraveți murați pot fi doar o garnitură pentru alt fel de mâncare, iată-i aici folosiți ca ingredient principal. Așa cum vă așteptați, este o supă acrișoară, de al cărei gust sigur vă veți bucura… mai ales după o seară mai lungă!
Ingrediente necesare pentru ciorbă de castraveți murați
2 cartofi, cubulețe
2 morcovi, cubulețe
1000 ml supă de pui
100 grame unt
sare
piper
3 castraveți murați, cubulețe
150 grame smântână
1 lingură făină
250 ml zeamă de murături
Cum să prepari ciorbă de castraveți murați
- Toarnă supa de pui într-o cratiță aflată pe foc și adaugă cartofii, morcovii și untul.
- Dă supa în clocot și asezonează cu sare și piper.
- Adaugă castraveții murați, amestecă și fierbe pentru 3 minute.
- Acoperă supa cu un capac și fierbe-o timp de 15 minute.
- Toarnă zeama de murături, amestecă și dă-o în clocot, apoi ia-o de pe foc.