Ciorbă de castraveți murați

  • Dificultate: Medie
  • 35 de minute
  • 4 porții

Iată aici o rețetă cu adevărat tradițională! Dacă aveai impresia că niște castraveți murați pot fi doar o garnitură pentru alt fel de mâncare, iată-i aici folosiți ca ingredient principal. Așa cum vă așteptați, este o supă acrișoară, de al cărei gust sigur vă veți bucura… mai ales după o seară mai lungă!

Ingrediente necesare pentru ciorbă de castraveți murați

2 cartofi, cubulețe

2 morcovi, cubulețe

1000 ml supă de pui

100 grame unt

sare

piper

3 castraveți murați, cubulețe

150 grame smântână

1 lingură făină

250 ml zeamă de murături

 

Cum să prepari ciorbă de castraveți murați

  1. Toarnă supa de pui într-o cratiță aflată pe foc și adaugă cartofii, morcovii și untul.
  2. Dă supa în clocot și asezonează cu sare și piper.
  3. Adaugă castraveții murați, amestecă și fierbe pentru 3 minute.
  4. Acoperă supa cu un capac și fierbe-o timp de 15 minute.
  5. Toarnă zeama de murături, amestecă și dă-o în clocot, apoi ia-o de pe foc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *