Ciorbă de crap

  • Dificultate: Medie
  • 1 oră și 5 minute
  • 4 porții

Haideți să folosim pentru această ciorbă un crap întreg, feliat în medalioane și, poate că ați mai auzit acest sfat, încercați pe cât posibil să aveți la îndemână pește proaspăt. Bineînțeles că, pentru ca totul să fie complet, nu pot lipsi câteva legume. Ne-am gândit la roșii, ceapă și ardei gras, dar și la țelină și morcov.

Ingrediente necesare pentru ciorbă de crap

sare

1 țelină, tăiată cubulețe

1 morcov, tăiat cubulețe

1 ceapă, tocată mărunt

1/2 ardei gras roșu, tăiat cubulețe

1 crap, tăiat medalioane

2 linguri orez

1 lingură suc de lămâie

2 căței de usturoi, zdrobiți

1 ardei iute, feliat

piper

2 roșii, tăiate cubulețe

1 legătură pătrunjel, tocat

Cum să gătești ciorbă de crap

  1. Încălzește o oală de mărime medie umplută pe jumătate cu apă, sărată în prealabil. Adaugă țelina, morcovul și ceapa, acoperă și fierbe 10 minute.
  2. Adaugă ardeiul gras și medalioanele de crap, acoperă și fierbe încă 30 minute.
  3. Completează cu orezul, sucul de lămâie, usturoiul, ardeiul iute și roșiile, pune și puțin piper, acoperă și mai fierbe 10 minute.
  4. Adaugă pătrunjelul, amestecă și ia de pe foc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *