Ingrediente necesare pentru ciorbă de crap
sare
1 țelină, tăiată cubulețe
1 morcov, tăiat cubulețe
1 ceapă, tocată mărunt
½ ardei gras roșu, tăiat cubulețe
1 crap, tăiat medalioane
2 linguri orez
1 lingură suc de lămâie
2 căței de usturoi, zdrobiți
1 ardei iute, feliat
piper
2 roșii, tăiate cubulețe
1 legătură pătrunjel, tocat
Cum să gătești ciorbă de crap
- Încălzește o oală de mărime medie umplută pe jumătate cu apă, sărată în prealabil. Adaugă țelina, morcovul și ceapa, acoperă și fierbe 10 minute.
- Adaugă ardeiul gras și medalioanele de crap, acoperă și fierbe încă 30 minute.
- Completează cu orezul, sucul de lămâie, usturoiul, ardeiul iute și roșiile, pune și puțin piper, acoperă și mai fierbe 10 minute.
- Adaugă pătrunjelul, amestecă și ia de pe foc.