Ciorbă de lobodă

  • Dificultate: Medie
  • 40 de minute
  • 2 porții

Primăvara este sezonul când apare acest ingredient minune, din care ies unele dintre cele mai gustoase ciorbe din bucătăria românească. Astfel, era păcat să ratăm ocazia și sa nu pregătim un preparat ca acesta. Nouă ne place ciorba de lobodă aromată cu leuștean din belșug, puțină smântână și pătrunjel.

Ingrediente necesare pentru ciorbă de lobodă

1 lingură ulei

1 țelină rasă

2 morcovi, rași

1 ceapă verde, tocată

1 litru apă

2 legături lobodă roșie

1 mână leuștean tocat

smântână (opțional)

pătrunjel (opțional)

Cum să prepari ciorbă de lobodă

  1. Încinge uleiul într-o cratiță de dimensiune medie (2.5 L).
  2. Adaugă țelina, morcovii și ceapa verde. Gătește-le timp de 2-3 minute.
  3. Toarnă apa și dă-o în clocot.
  4. Adaugă loboda roșie și amestecă bine. Fierbe legumele timp de 25 de minute.
  5. Adaugă leușteanul tocat, amestecă și ia ciorba de pe foc.
  6. Opțional, o poți servi cu puțină smântână și pătrunjel tocat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *