Ciorbă de miel, în stil turcesc

  • Difficulty: Mare
  • 3 hours
  • 8 servings

Bucătăria turcească este una dintre cele mai gustoase din lume, având numeroase preparate care ne lasă gura apă. Printre ele se numără adana kebap, lahmacun sau baclavaua. Mai jos am încercat un preparat tradițional, pe care nu îl veți găsi în prea multe restaurante turcești. Este o ciorbă care va intra la suflet celor care apreciază cu adevărat carnea de miel.

Ingrediente necesare pentru ciorbă de miel, în stil turcesc

1.5 kg pulpă de miel cu os

2 căței usturoi

1 foaie de dafin

1 linguriță boabe de piper negru

2 cepe, tăiate pe jumătate

apă

1 baton scorțișoară

coajă de lămâie

sare

1 lingură ulei

2 linguri unt

2 linguri făină

2 gălbenușuri

150 grame iaurt

1 lingură suc de lămâie

1 lingură sos de roșii

1 linguriță boia

 

Cum să prepari ciorbă de miel, în stil turcesc

  1. Adaugă pulpa de miel într-o cratiță pe foc mediu.
  2. Adaugă sare, usturoi, foaie de dafin și ceapă. Toarnă suficientă apă încât să acoperi carnea de miel.
  3. Acoperă cu un capac și gătește totul la foc mic timp de 2 ore.
  4. Înlătură spuma cu o spatulă. Adaugă batonul de scorțișoară și gătește totul la foc mic timp de 20 de minute.
  5. Scoate și carnea, legumele și batonul de scorțișoară. Desprinde carnea de pe os și toacă-o mărunt.
  6. Mai toarnă 4 căni de apă în supă. Adaugă coajă de lămâie, sare și amestecă bine. Gătește totul la foc mic, timp de 15 minute.
  7. Adaugă carnea de miel și gătește-o la foc mic timp de 2-3 minute.
  8. Încinge uleiul într-o tigaie la foc mic. Adaugă o lingură de unt și topește-l.
  9. Adaugă făina și amestecă bine până când obții un preparat de culoare gălbuie. Adaugă treptat 4 polonice de supă de miel, unul câte unul. Ține pe foc timp de 10 minute, apoi toarnă peste supa rămasă și încorporează.
  10. La final, poți topi untul rămas și să-l amesteci cu sos de roșii și boia.
  11. Folosește acest amestec de roșii la final, ca un topping.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *