Ingrediente necesare pentru ciorbă de miel, în stil turcesc
1.5 kg pulpă de miel cu os
2 căței usturoi
1 foaie de dafin
1 linguriță boabe de piper negru
2 cepe, tăiate pe jumătate
apă
1 baton scorțișoară
coajă de lămâie
sare
1 lingură ulei
2 linguri unt
2 linguri făină
2 gălbenușuri
150 grame iaurt
1 lingură suc de lămâie
1 lingură sos de roșii
1 linguriță boia
Cum să prepari ciorbă de miel, în stil turcesc
- Adaugă pulpa de miel într-o cratiță pe foc mediu.
- Adaugă sare, usturoi, foaie de dafin și ceapă. Toarnă suficientă apă încât să acoperi carnea de miel.
- Acoperă cu un capac și gătește totul la foc mic timp de 2 ore.
- Înlătură spuma cu o spatulă. Adaugă batonul de scorțișoară și gătește totul la foc mic timp de 20 de minute.
- Scoate și carnea, legumele și batonul de scorțișoară. Desprinde carnea de pe os și toacă-o mărunt.
- Mai toarnă 4 căni de apă în supă. Adaugă coajă de lămâie, sare și amestecă bine. Gătește totul la foc mic, timp de 15 minute.
- Adaugă carnea de miel și gătește-o la foc mic timp de 2-3 minute.
- Încinge uleiul într-o tigaie la foc mic. Adaugă o lingură de unt și topește-l.
- Adaugă făina și amestecă bine până când obții un preparat de culoare gălbuie. Adaugă treptat 4 polonice de supă de miel, unul câte unul. Ține pe foc timp de 10 minute, apoi toarnă peste supa rămasă și încorporează.
- La final, poți topi untul rămas și să-l amesteci cu sos de roșii și boia.
- Folosește acest amestec de roșii la final, ca un topping.